DVSE: vissza akarnak vágni a tatai vereségért

Szőke Szabolcs
Szőke Szabolcs - © Fotó: Matey István
Debrecen – Teljes kerettel vághat neki újabb hazai találkozójának szerdán a DVSE.

Az utolsó előtti, hetedik fordulót rendezik szerdán a férfi vízilabda OB I. középszakaszában: az alsóházban harcoló DVSE 19.30-tól a Tatabánya együttesét látja vendégül a Debreceni Sportuszodában.

A pillanatnyi állás szerint a cívisvárosiak 21 ponttal a negyedikek, a Komárom-Esztergom megyei gárda pedig 14 egységgel a hatodik. Kifejezetten friss emlékei vannak a két egyletnek egymásról, hiszen március 4-én Tatabányán mérkőztek meg. Noha a debreceniek végig kézben tartották a meccset, a végén mégis a hazaiak örülhettek, 11–10-re nyerte meg Zantleitner Tamás alakulata a találkozót. A nem várt vereségért most szeretne visszavágni a DVSE – árulta el Szőke Szabolcs, a csapat átlövője.

Saját közönségük előtt

– A Honvéd elleni hétvégi ikszből is meríthetünk a szerdai összecsapásra, melyen feltett szándékunk, hogy magabiztos sikert arassunk. A hazai pálya is mellettünk szól, nem kell utaznunk, és saját közönségünk előtt bizonyíthatunk. Hó eleji találkozásunk alkalmával szerencsés győzelmet aratott a Tatabánya, egy utolsó pillanatban kapott góllal maradtunk alul. Ez a tüske természetesen még bennünk van, de reméljük, már nem sokáig. Két erős centere is van az ellenfelünknek, illetve ott játszik a balkezes Szabó Botond, aki korábban a Debrecent erősítette, rá is figyelni kell majd. Szerencsére nincs sérültünk, teljes kerettel várjuk a mérkőzést – fogalmazott Szőke, aki nemrég még kötőhártya-gyulladással bajlódott, de már teljesen felépült, és gólokkal szeretné segíteni csapatát.

A Tatabánya keretében egyébként több olyan pólós is található, aki régebben a piros-fehéreknél játszott, Szabó mellett Hoppál Gergely és Martin Kolarik is megfordult már a hajdúságiaknál.

A Debrecennel kapcsolatos hír még, hogy az együttes kapusa, Lévai Márton ismét meghívót kapott a válogatott összetartásra.

HBN