DVSE: újra megrángatnák az oroszlán bajszát

DVSE: újra megrángatnák az oroszlán bajszát
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Kállay Márk szerint az OSC biztosan elégtételt akar venni az őszi fiaskóért.

A férfi vízilabda OB I. B csoportjának listavezetőjéhez, az OSC Újbuda együtteséhez látogat pénteken a DVSE, a 17 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. Az Újbuda, a Honvéd és a Fradi egyaránt 24-24 ponttal áll a tabellán, csak a gólarányokban van különbség a három csapatnál. A debreceniek jelenleg a negyedikek, ám nagy harcban vannak az ötödik Vasassal a továbbjutó helyért.

Ősszel sokak meglepetésére Varga Tamás alakulata felülmúlta Gór Nagy Miklósékat, 7–5-re nyertek Kállay Márkék október 10-én. A cívisvárosiak újabb bravúrra, míg a fővárosiak revánsra készülnek a Nyéki Imre uszodában.

Hátul stabilan!

– Úgy készültünk és úgy fogunk harcolni, hogy megnehezítsük a dolgukat, és lehetőleg ponttal, pontokkal térjünk haza. Sajnos többen is megbetegedtek a csapatból, még nem lehet tudni, ki lesz hadrafogható és ki nem, de aki játszani fog, az mindent meg fog tenni a siker érdekében. Biztosan alaposan felszívja majd magát ellenünk az OSC, mely elégtételt venne az őszi vereségért, ez adott esetben még jól is elsülhet. Ismerjük őket, tudjuk, mik az erősségeik és gyengéik. Egy biztos, a védekezésen sok fog múlni, hátul stabilnak kell lennünk, és lehetőleg kevés gólon tartani őket – mondta el a Napló érdeklődésére Kállay Márk, a DVSE csapatkapitánya.

Az Újbuda szerdán este megszerezte első pontjait a Bajnokok Ligája főtábláján, az ötödik fordulóban 13–4-re győzte le a Galatasaray együttesét. – Inkább egy gyorsító edzésnek felelt meg az a BL-meccs, sem mint komoly küzdelemnek. De azért reméljük, valamelyest kifárasztotta riválisunkat – fogalmazott a szélső.

A Debreceni Vízilabda Klub szakmai alelnökének, Horváth Lajosnak a jóvoltából szerdán délután egy disznóvágással egybekötött csapatépítő tréningen vett részt a DVSE szakmai stábja és klubvezetése, valamint az OB I-es csapata. Amint azt Kállaytól megtudtuk, igazán jó hangulatban telt a közös program, még jobban összehozta a csapatot, mely jól is jött egy ilyen fontos találkozó előtt.

HBNSporthírek


hirdetés