DVSE: túl sok helyzetet hagytak ki

DVSE: túl sok helyzetet hagytak ki
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A szegediek végig irányítva a játékot, magabiztos sikert arattak.

A Szeged látogatott szombaton este, a férfi vízilabda OB I. A csoportjának hetedik fordulójában a Debreceni Sportuszodába: a DVSE kezdte jobban a találkozót, Durik használt ki egy emberelőnyös helyzetet, 1-0. De gyorsan egyenlítettek a vendégek, sőt, Sedlmayer és Basara megmozdulása nyomán már 3-1-re mentek a szegediek. A negyed végén még Smitula csökkentette a hátrányt.

Megléptek

A következő etapban záporoztak a lövések, főként a Szeged szögezte kapuja elé a Debrecent, azonban Lévai állta a sarat, nagyszerű formában védett a cívisvárosiak hálóőre. Főként a küzdelem dominált a második nyolc percben, melyben egyetlen találat sem esett, így 3-2-es szegedi előnynél jött a nagyszünet.

A folytatásban is sorra maradtak ki a lehetőségek, mígnem a játékrész felénél Vukicsevics váltott gólra egy emberelőnyt. Nem sokkal rá Basara tudott eredményesen befejezni egy akciót. Hosszú idő után végre újra hazai gólnak örülhetett a debreceni közönség, Durik vette be a vendégek kapuját.

A zárófelvonás elején előbb Vukicsevics, majd Manhercz Krisztián zörgette meg a hazai hálót. Bő négy perc volt már csak hátra, mikor Manhercz Ádám 3-8-ra módosította az állást. Durik a hajrában kétszer is betalált, ezzel csökkentve a lemaradást (5-8). A végszó is a Szegedé volt, Kiss állította be a végeredményt, 9-5-re nyertek a vendégek.

A következő, nyolcadik kört a bajnokságban majd csak két hét múlva rendezik: nagy rangadó vár a DVSE csapatára, a Vasas teszi tiszteletét november 19-én, szombaton 13.30-tól a Debreceni Sportuszodában, az összecsapást az M4 Sport majd élőben közvetíti.

HBN


DEBRECEN – CONTITECH SZEGED DIAPOLO 5-9 (2-3, 0-0, 1-2, 2-4)

Debreceni Sportuszoda, 400 néző. Vezette: Németh A., Mucskai P.

DEBRECEN: Lévai M. – Tóth P., Somlai T., Süveges M., Szőke Sz., Sergi Mora, Busilacchi. Csere: Smitula G. 1, Katona G., Durik 4, Kuncz T., Müller M., Fekete G. Edző: Komlósi Péter, Kis István.

SZEGED: Meixner M. – Sánta D., Pellei F. 1, Sedlmayer T. 1, Kiss Cs. 1, Manhercz K. 1, Illés S. Csere: Holka D., Vukicsevics 2, Basara 2, Manhercz Á. 1, Chilkó M., Nagy M. Edző: Varga Péter.

Gól – emberelőnyből: 12/3, ill. 14/5.

Gól – büntetőből: 0/0, ill. 0/0.

Kiállítás cserével végleg: Kuncz Tamás, Somlai Tamás, ill. Chilkó Márton, Milos Vukicsevics.
hirdetés