DVSE: tréningeztek, csapatot építettek

Smitula Gergő és társai a medencén kívül is együtt töltötték az időt
Smitula Gergő és társai a medencén kívül is együtt töltötték az időt - © Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – Miroslav Bajin szerint hasznos napokat töltöttek a fővárosban.

Négy napig Budapesten készült az új szezonra a DVSE OB I-es együttese. Miroslav Bajin tanítványai a Vasassal kettő, míg a BVSC-vel és a Honvéddal egy-egy edzőmérkőzést játszottak a múlt héten.

– Előzetesen nem így terveztem a felkészülést, de azt gondolom, nagyon hasznos volt számunkra ez a négy nap. Elégedett vagyok az elvégzett munkával és az edzőmeccsekkel is, bár látszott a fiúkon a fáradtság. Igyekeztem elosztani fele-fele arányban a játékidőt a tapasztaltabb és a fiatal játékosok között. Mindenki tudott élni a bizalommal, a küzdeni akarásra nem lehetett panasz. Az első napon még érződött, hogy nem játszottunk még két kapura, de az idő előrehaladtával egyre jobban belejöttek a fiúk. Az eredmény a felkészülés ezen szakaszában még nem fontos, örülök, hogy azért bizonyos hibák már kiütköztek. Nagyon köszönöm Széll Gábor segítségét, aki velünk utazott, és minden délelőtt kemény edzéseket tartott. Még messze van a bajnokság kezdete, de a pólósaink már kezdik érezni magukon, hogy egyre jobb az erőnlétük – mondta a klub honlapjának az OB I-es csapat vezetőedzője.

Közös meccsnézés

Bár az edzések és a meccsek miatt nem nagyon volt szabadideje a csapatnak, a játékosok megtalálták a módját a közösségépítő programoknak.

– A fiúk teljesen maguktól megszervezték, hogy együtt elmenjünk a Videoton nemzetközi kupameccsére. Örülök, hogy jó a csapatszellem, jól éreztük magunkat az összecsapáson. Ismerem a Vidi szerb edzőjét és játékosait, így még jobban szurkoltam nekik. Nagyszerű hangulat volt a találkozón. Összességében nagyon hasznos volt mind szakmailag, mind a csapatépítés szempontjából ez a pár nap – fogalmazott Miros­lav Bajin.

HBN