DVSE: nem volt esély, a BVSC akarata érvényesült

Dőry Farkasék pont nélkül tértek haza a fővárosból
Dőry Farkasék pont nélkül tértek haza a fővárosból - © Fotó: Matey István, archív
Debrecen – Hatgólos vereséget szenvedett a DVSE vízilabdacsapata az OB I. felsőházának 6. fordulójában, szerdán este. Az első perceket leszámítva végig a BVSC akarata érvényesült, és megérdemelten tartották otthon a három pontot – írja a klub honlapja.

Nagy iramban kezdtek a felek, mindkét csapat érezhetően nagyon akarta a sikert. Két perc elteltével már 2–2-t mutatott az eredményjelző, azonban a hazaiak szorítani tudtak védekezésükön, és két akciógóllal megléptek a játékrész végére. A második negyed is egy BVSC-találattal indult, Csapó Miklós révén megnyugtató előnybe kerültek (5–2) a hazaiak.

A fordulás után tovább nőtt a különbség, a fővárosiak két újabb akciógóllal és egy ember­előnnyel gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzést, 8–2. Macsi Patrik törte meg a közel két negyeden át tartó debreceni gólcsendet, és szinte azonnal megszerezte második találatát is. A záró felvonásban Pásztor foszlatta szerte a debreceni reményeket, a vége 12–6-os zuglói győzelem lett. A BVSC ezzel pontszámban utolérte a cívisvárosiakat a tabellán, sőt az egymás elleni eredménynek köszönhetően meg is előzték Miroslav Bajin tanítványait – olvasható a dvse.hu-n.

HBN