DVSE: nem ért pontot az elszántság

Akt.:
DVSE: nem ért pontot az elszántság
© Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – Remek hajrájának köszönhetően csak két góllal kapott ki a Debrecen.

A bajnoki címre is esélyes, bombaerős OSC vendégeként csobbant medencébe a DVSE szerdán este, a férfi vízilabda OB I. A csoportjának hatodik fordulójában. Noha a papírforma egyértelműen a hazaiak mellett szólt, a debreceniek próbálták megnehezíteni Vincze Balázs együttesének a dolgát, ami többé kevésbé sikerült is.

Szőke Szabolcs emberelőnyös góljával a cívisvárosiak szereztek vezetést, ám gyorsan egyenlített az Újbuda. Fekete Gergőnek hála ismét a vendégeknél volt az előny, ám a negyed végén Kovács Gábor és Salamon Ferenc is eredményes tudott lenni, 3-2. A második etapot Zalánki Gergő találata nyitotta, azonban ekkor még tartotta a lépést a DVSE, Tóth Péter egy szép akció végén talált be. Ezután sorozatban három gólt rámolt be az OSC, végül 8-4-es állásnál jött a nagyszünet.

Jól hajráztak

Bár viszonylag szoros volt a harmadik negyed, a folytatásban is magabiztosan tartotta kézben a mérkőzést a Vincze-alakulat, 11-6-ról indult az utolsó nyolc perc. Zalánki gólja nyitotta a játékrészt, a másik oldalon a centerező Lukas Durik válaszolt. Tomasso Busilacchi harcolt ki egy kiállítást, majd ki is használta az emberelőnyt. A hajrában sem tétlenkedtek a felek, hol az egyik, hol a másik kapu forgott veszélyben. A végén a Debrecennek jött ki jobban a lépés, Kuncz Tamás, Szőke és Müller Máté is berámolt egy-egy gólt, így szoros lett a vége, 14-12-re nyert csak az OSC.
Szombaton 18 órától újabb nehéz feladat vár Komlósi Péter tanítványaira, a szintén jó erőkből álló Szeged látogat majd a Debreceni Sportuszodába.

HBN


A tények

A-HÍD OSC ÚJBUDA – DEBRECEN 14-12 (3-2, 5-2, 3-2, 3-6)

Budapest – Nyéki Imre Uszoda, 200 néző. Vezette: Csanádi Zs., Kovács Cs. T.

OSC: Bisztritsányi D. – Brguljan 1, Bátori B. 1, Hegedűs G., Seman Lukas 1, Bundschuh E. 2, Zalánki G. 2. Csere: Nagy Á. 1, Salamon F. 1, Kovács G. 2, Szabó B. 1, Német T. J., Slobodan Nikic 2, Barabás B. Edző: Dr. Vincze Balázs.

DEBRECEN: Lévai M. – Somlai T., Süveges M., Szőke Sz. 2, Sergi Mora 1, Fekete G. 1, Busilacchi 1. Csere: Smitula G., Katona G., Durik 3, Tóth P. 2, Kuncz T. 1, Müller M. 1, Kaszanyi R. Edző: Komlósi Péter, Kis István.

Gól – emberelőnyből: 10/5, ill. 12/5.

Gól – büntetőből: 1/1, ill. 1/1.

Kipontozódott: Hegedűs Gábor, ill. Somlai Tamás.