DVSE: nem adják fel, amíg van remény, küzdenek

Tóth Péter
Tóth Péter - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Profi sportolókként a helyén tudják kezelni a dolgokat a debreceniek – vallja Tóth Péter.

Noha a hétvégi, Vasas elleni vereséggel igen minimálisra csökkent annak a lehetősége, hogy az alapszakasz végeztével a felsőházban folytathassa szereplését a DVSE, a cívisvárosi játékosok tovább reménykednek.

– Csalódottak vagyunk, az egész csapat szívét-lelkét kitette a Vasassal szemben megvívott találkozónkon, mégsem sikerült nyerni. Így már csak matematikai esélyünk van a legjobb nyolcba kerülésre, de a hangsúly azon van, hogy az eshetőség még fennáll. Addig nem adjuk fel, amíg van remény, küzdeni fogunk, bravúrt szeretnénk bemutatni. Igaz, nem csak a mi kezünkben van a sorsunk, de a bajnokságban már nem egyszer születtek meglepetéseredmények, miért ne lehetne így a jövőben is?! – fogalmazott Tóth Péter, a DVSE pólósa, aki csakis győzelemben gondolkodik a KSI ellen.

Be kell húzni!

A férfi vízilabda OB I. A csoportjának 9. fordulójában, szerdán 19 órától a KSI együttese látogat a Debreceni Sportuszodába. A főként fiatalokra épülő pesti gárda eddig mind a nyolc mérkőzését elveszítette. A hajdú-bihariakkal még október 5-én csaptak össze Horváth János tanítványai, akkor 12–7-re a debreceniek győzedelmeskedtek. Tóth Pétertől megtudtuk, ezúttal is sikerre készülnek.

– Kötelező behúznunk ezt a derbit, nem okozhat nehézséget a KSI felülmúlása. Ősszel erődemonstrációval kezdtük a találkozót, már az első negyedben 5–0-ra vezettünk, ezúttal is valami hasonlót remélek. Nyilván a Vasastól elszenvedett fiaskó után nehezebb lesz felpörögnünk, de profi sportemberek lévén a helyén tudjuk kezelni a dolgokat. Hiszem, hogy többre hivatott a csapatunk, mint hogy a rájátszásban az alsóházban küzdjünk – mondta el lapunknak Tóth, aki nyáron lett ismét a Debrecen játékosa. – Jó érzésekkel tértem vissza, remekül érzem magam a városban, és a csapatban. A hangulat mindig jó, hamar összekovácslódtunk, igazi egység alakult ki.

Szünet jön

Ez lesz egyébként az utolsó forduló ebben az évben, a szerdai játéknapot követően pihenőre vonulnak a pólósok, és majd csak január 14-én csobbannak újra medencébe. Komlósi Péter alakulata hazai környezetben, a Szentes ellen folytatja majd a küzdelmeket.

HBN