DVSE: nagy a tét a Kaposvár ellen

DVSE: nagy a tét a Kaposvár ellen
© Fotó: Matey István
Debrecen – Közel sem mindegy, milyen eredménnyel zárja utolsó meccsét a középszakaszban a DVSE.

Az utolsó fordulót rendezik a hétvégén a férfi vízilabda OB I. középszakaszában: az alsóházban szereplő Debrecen idegenben zár, szombaton 16 órától Kaposváron vendégeskednek Komlósi Péter tanítványai. Mint tudjuk, nyerni mindig jó, de ezúttal még fontosabb lesz, melyik együttes hagyhatja el három ponttal a medencét. A versenykiírás értelmében ugyanis következik majd a rájátszás, ahol helyosztókon dől el a végső sorrend.

A Kaposvár jelenleg 26 ponttal a tizenegyedik helyen áll, a DVSE 24 egységgel a tizenkettedik. Azért fontos, ki hol végez, mert az alsóház első helyezettje, a Honvéd jut a tizenkettediknek, a Pécs pedig a tizenegyediknek. Március 8-án 14–14-es döntetlent játszottak a felek, egy esetleges iksz ismét Szécsi Zoltán együttesének kedvezne – ezt szeretné megakadályozni a hajdú-bihari egylet.

Nem mindegy

– Fontos mérkőzés vár ránk, aminek a tétje, hogy kivel kerülünk össze a rájátszásban. Bár a Honvéd és a Pécs is 4–1-re áll velünk szemben a hét pontig tartó küzdelemben, azért nem mindegy, kivel kerülünk össze – fogalmazott Süveges Máté, a debreceniek rutinos centere, aki azt is elmondta, nyerni mennek Kaposvárra. – Szeretnénk meglepni, ezzel együtt megverni riválisunkat. Pár hete hazai pályán 14–14-re végeztünk ellenük, visszanéztük azt a találkozót, kielemeztük, tudjuk, milyen hibákat követtünk el. Ezúttal jobban kell majd koncentrálnunk, ha sikerrel akarunk járni. Mi is, és a kaposváriak is játszottak szerdán, tehát ez nem lehet mérvadó, mindent meg fogunk tenni a győzelemért! – jelentette ki a pólós.

A debreceniek már pénteken délután Pest felé vették az irányt, a fővárosban éjszakáztak, majd szombaton utaztak tovább az összecsapás helyszínére. Mint megtudtuk, szerencsére minden játékos egészséges a Debrecen keretéből, nem lesz hiányzó a cívisvárosiaknál.

HBN