DVSE: megvan az első győzelem

DVSE: megvan az első győzelem
© Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – Megszerezte első győzelmét a 2017/18-as OB I-es férfi vízilabda bajnokságban a DVSE.

Szombaton este az UVSE otthonában vizitált a DVSE csapata. A Debrecen a héten Nagyváradra is elutazott, és három felkészülési meccset is játszott, hogy összerázódjon a csapat. Ennek meg is lett az eredménye.

Már az első nyolc percben megmutatták a cívisvárosiak, hogy miért érkeztek a fővárosba. Macsi Patrik szerezte az első találatot a mérkőzésen, egy emberelőnyös helyzetet kihasználva. Erre még volt válasza a házigazdának, de arra, ami ezután történt már nem. Dimitrije Obradovic, Szőke Szabolcs és Boros Tamás is betalált, az eredményjelzőre pillantva pedig nem örülhettek az újpesti szurkolók és a csapat sem: 1-4.

A második játékrészben folytatta a Debrecen. Kállay Márk, a csapatkapitányunk is beköszönt, majd jött Dimitrije Obradovic és Süveges Máté, és máris hat gól volt a különbség a két gárda között. Az UVSE kozmetikázta kicsit az eredményt, és megszerezte második találatát, de a nagyszünet előtt pár másodperccel Lukas Durik tett arról, hogy megmaradjon a különbség. Így már 8-2-re húztak el a cívisvárosiak.

A harmadik negyedben tovább növelte előnyét Komlósi Péter legénysége. Kállay Márk, majd Lukas Durik, Stefan Vidovic és Süveges Máté is gólt szerzett, míg a fővárosiak nem tudtak betalálni, és már tíz góllal, 12-2-re vezetett a DVSE.

Az utolsó játékrészben Lukas Durik megszerezte saját maga harmadik, csapata tizenharmadik gólját. Az Újpest még két találatot jegyzett, de ezzel csak azt sikerült elérniük, hogy tíz gólon belül maradtak. UVSE-DVSE 4-13.

A Debrecen győzelmének köszönhetően az 5. helyen áll a pontvadászatban. Jövő héten hazai medencében láthatjuk a srácokat. Szombaton 18 órától az OB I 6. fordulójában az újonc szombathelyi AVUS érkezik a Debreceni Sportuszodába.

Forrás: dvse.hu


A tények

Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság A csoport 5. forduló:

UVSE – DVSE 4-13 (1-4, 1-4, 0-4, 2-1)

Vezette: Petik András, Marjay Zsolt

UVSE: Laboncz József, Korényi Balázs (1), Major Martin, Keresztúri Márton, Knézy Márk, Baksa Benedek (1), Rábavölgyi Zsombor (1), Dala Döme (1), Kibédi Botond, Sziládi Kristóf, Szentesi Dániel, Mezei Zsombor, Németh Domonkos, Vértes Márk Dániel. Edző: Németh Zsolt

DVSE: Lévai Márton, Smitula Gergő, Kállay Márk (2), Lukas Durik (3), Stefan Vidovic (1), Fejős Róbert, Somlai Tamás, Macsi Patrik (1), Süveges Máté (2), Szőke Szabolcs (1), Dimitrije Obradovic (2), Boros Tamás (1), Dienes Imre Balázs, Kaszanyi Roland. Edző: Komlósi Péter

Gól/emberelőny: 0/5, ill. 4/8

Gól/büntető: 0/0, ill. 0/1


Mesterszemmel

Komlósi Péter: Örülök, hogy megszereztük az első három pontunkat. Sokat készültünk az Újpest játékából. Videóztunk, és tudtuk, hogy a hazaiak kihasználják azt, hogy elég szűk itt a pálya. Nem mindent tudtunk megvalósítani abból, amivel készültünk, de három negyeden át fegyelmezetten játszottunk. Tiszteltük az ellenfelet, és mindenki úgy állt a meccshez, ahogy kellett. Az utolsó negyeddel nem vagyok elégedett, mert ott kicsit kiengedtünk fejben.

Németh Zsolt: Nehéz értékelni a mai mérkőzést. OB I-es pályafutásom legrosszabb mérkőzését vezényeltem ma le. Egész héten sérülésekkel és betegségekkel bajlódunk, és mai napon is még az OB I/B-ből kellett játékost hívunk a csapathoz a meccs előtt fél órával. Gyakorlatilag egy félig ifi, félig OB I/B-s serdülő csapattal álltunk ki. Ez ma erre volt elég.