DVSE: meghálálták a szurkolói támogatást

DVSE: meghálálták a szurkolói támogatást
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Kállay Márk elárulta, „nincs kibékülve” a szombathelyiek tíz lőtt góljával.

A DVSE vízilabdázói nyerték az újonc AVUS Szombathellyel vívott szombati összecsapást, Komlósi Péter legénysége minden negyedet behúzott a Vas megyeiek ellen, akiket végül 16–10-re múltak felül a cívisvárosiak. A diadalnak köszönhetően a hajdúságiak az A-csoport táblázatának ötödik helyét birtokolják.

– Boldog vagyok, hiszen hazai medencében először tudtunk győzedelmeskedni ebben a szezonban – nyilatkozta lapunknak Kállay Márk, aki kétszer köszönt be a hétvégén. – Ellenfelünk jól kezdte a mérkőzést, ám a nagyszünetre magabiztos előnyre tettünk szert. A folytatásban néha felzárkóztak a szombathelyiek, de szerencsére mindig sikerült leráznunk őket magunkról. A tizenhat lőtt találattal elégedett vagyok, ám a tíz bekapott gólt sokallom. Akadtak olyan védekezési hibák, amelyeket feltétlenül orvosolnunk kell. Viszonylag sok néző látogatott ki az uszodába, szeretnénk nekik köszönetet mondani a lelkes buzdításért – fogalmazott a rutinos pólós.

Szerencsés esetben

A debreceniek négy fiaskóval nyitották az új idényt, ám a legutóbbi két találkozójukat már „behúzták”.

– A gyengébb rajt ellenére nem volt siralmas a hangulat az öltözőben. Egyedül a Vasas elleni vereséget sajnálom, azon a meccsen kis mázlival a döntetlenre is rászolgáltunk volna. A következő fordulóban a Kaposvárt látjuk vendégül. A somogyiak ellen is pontokat akarunk szerezni. Tisztában vagyunk vele, hogy riválisunk különböző problémákkal küzd, ettől függetlenül komolyan kell vennünk őket, hiszen semmit sem adnak ingyen ebben a bajnokságban. Ha sikerül rájuk erőltetnünk a ránk jellemző fiatalos és energikus vízilabdát, jó esélyünk lesz az újabb győzelemre – zárta mondandóját a cívisek 31 esztendős csapatkapitánya.

HBN-BÁ


Fotó: Matey István
Debrecen - Nem adták könnyen a bőrüket az Aligátorok, de végül a Debrecen érvényesítette a papírformát. Az újonc szombathelyi AVUS gárdája látogatott a férfi vízilabda OB I. hatodik fordulójában, szombaton este a Debreceni Sportuszodába. Csak az előző körben tudta megszerezni első győzelmét a baj...