DVSE: Másképp is alakulhatott volna, de még semmi sincs veszve

DVSE: Másképp is alakulhatott volna, de még semmi sincs veszve
© Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – Újabb értékes pontokat vesztett a DVSE, mely 7–7-et játszott a Kaposvár otthonában.

Győzelmi szándékkal csobbantak medencébe a debreceni pólósok a Kaposvári Városi Fürdőben szombaton délután. A DVSE egy iksszel nyitotta a férfi vízilabda OB I. középszakaszának alsóházi küzdelmeit a Tatabánya ellen (9–9), majd következett egy, a Szentessel szemben sikerrel megvívott meccs (18–13). A kaposváriak két sikerrel a hátuk mögött várták az összecsapást.

Domináltak

A hazaiak szereztek vezetést, de Szőke Szabolcs akciógóljának hála egyből egyenlítettek a cívisvárosiak. A negyed végén Polovic Krisztián lövése talált utat magának a kapuba, így 2–1-es hazai előnyről indult a második etap.

Albert Barnabás találata nyitotta az újabb nyolc percet, de Kállay Márk tett róla, hogy ne tudjanak meglépni a hazaiak. Az ex-debreceni Vindisch Ferenc használt ki egy emberelőnyös helyzetet, így újra kettővel ment a Kaposvár (4–2). Újra Kállay villant, de a nagyszünet előtti utolsó másodpercben ismét eredményesek voltak a házigazdák, 5–3-nál fordultak a csapatok.

Pontot mentettek

Sergi Mora Belmonte értékesített egy büntetőt, de rögtön utána Barta József visszaállította a kétgólos differenciát. Halek Márton akcióból talált be, majd Kállay is bevette Szécsi Zoltán kapuját, így a találkozó során másodszor volt egyenlő az állás, 6–6. De nem sokáig, Sántavy Máté rámolt be egy gólt a harmadik játékrész végén.

Az utolsó negyed nem volt túl eseménydús, inkább a küzdelem dominált. Egyetlen gól született, a DVSE csapatkapitánya, Kállay egyenlített ki, és állította be a 7–7-es végeredményt.

Egyértelmű, hogy nem ilyen végkifejletre számított Varga Tamás alakulata a Szécsi Zoltán vezette Kaposvárral szemben, de így sincs nagy baj, továbbra is magabiztosan vezeti az alsóházi küzdelemsorozatot a Debrecen.

Legközelebb szombaton 17 órától a Debreceni Sportuszodában van jelenése a Varga-gárdának, az a Miskolc látogat majd a hajdú-bihariak otthonába, mely eddig két győzelem mellett egyszer kikapott.

HBN


A tények

Kaposvár-Debrecen 7-7 (2-1, 3-2, 2-3, 0-1)

Kaposvár, 150 néző. Vezette: Molnár T., Mucskai P.

KAPOSVÁR: Szécsi Z. – Kovács O., Berta J. 1, Nikola 1, Dobos D., Vindisch F. 1, Polovic K. 1. Csere: Albert B. 1, Klinovszky M., Parezanovic 1, Juhász-Szelei N., Sántavy M. 1. Játékosedző: Szécsi Zoltán.

DEBRECEN: Lévai M. – Kállay M. 4, Pataki G., Szőke Sz. 1, Sergi Mora 1, Babay Á., Halek M. 1. Csere: Müller M., Smitula G., Hoppál G., Kuncz T., Fekete G., Süveges M. Edző: Varga Tamás.

Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 6/2.

Gól – büntetőből: 0/0, ill. 1/1.

Kiállítás cserével: – , ill. Szőke Szabolcs.

Kipontozódott: – , ill. Babay Árpád.