DVSE: hiába akartak, nem ment

Utoljára együtt: a távozó Komlósi Péter a nyolcadik helyig vezette tanítványait
Utoljára együtt: a távozó Komlósi Péter a nyolcadik helyig vezette tanítványait - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Eldőlt, nem csobban többször medencébe a 2017/18-as szezonban a DVSE.

Két fáradt együttes mérkőzött meg szerdán este a Debreceni Sportuszodában: a hetedik hely megszerzéséért vívott párharcot a DVSE és a Honvéd. Utóbbi gárda szombaton 10–9-es győzelmével előnyt harcolt ki, így a cívisvárosiaknak mindenképp nyerniük kellett volna a második találkozót ahhoz, hogy egy harmadikon még legyen esélyük a hetedik pozíció kiharcolására (a csata ugyanis az egyik fél második sikeréig zajlott). Nagyot küzdöttek a pólósok, fej-fej mellett haladtak a gárdák, ám végül egy góllal ismét jobbnak bizonyultak Vad Lajos tanítványai.

A DVSE így is teljesítette a 2017/18-as férfi élvonalbeli vízilabda-bajnokság kezdetén kitűzött tervet, vagyis bejutott a felsőházba. Mint ismert, a hajdúságiak vezetőedzője, Komlósi Péter távozik a kispadról, a tréner a nyolcadik helyig vezette az alakulatot, ezzel javítva a tavalyi teljesítményen, amikor is tizenegyedik lett a Debrecen.

Az életükért küzdöttek

Vad Lajos a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón nem igazán akart magáról az összecsapásról beszélni, helyette inkább örömét fejezte ki, hogy csapatuk bejutott a felsőházba, és ott megszerezte a hetedik helyet. Szerinte az általa irányított gárda, és a DVSE is inkább olyan játékosokból áll, hogy a papírforma alapján a második nyolcasban lett volna a helyük, ennek ellenére ők bravúrt hajtottak végre.

A leköszönő Komlósi Péter úgy véli, a céljukat elérték, hiszen bejutottak a legjobb nyolc közé. – Igaz, a felsőházban már nem brillíroztunk, de ez nem azt jelenti, hogy ne tettünk volna meg mindent a jó eredményekért, sőt!

Két fáradt csapat találkozott, lassabb volt az iram, mindenki az életéért küzdött, de küzdött.”

Sportszerű derbin maradtunk alul egy góllal, gratulálok a Honvédnak és a mi „fiainknak” is.

A DVSE az alapszakaszt a negyedik helyen zárta: 14 meccsükből ötöt megnyertek Kállay Márkék, kétszer ikszeltek és hétszer kikaptak. A középszakaszban lejátszott nyolc találkozójuk közül egyen győztek, míg hétszer vesztesen szálltak ki a medencéből.

SZADÓ


Nagyot harcoltak Fekete Gergőék, de a győzelem elmaradt
Debrecen - Hiába küzdött nagyot a Debrecen, nem tudta legyőzni a Honvédot. Utolsó hazai meccsét vívta meg a 2017/18-as idényben a DVSE, a Honvéd látogatott szerdán este a Debreceni Sportuszodába. Nagy téttel bírt az összecsapás, ugyanis a hetedik helyért csatáztak a csapatok, a párharc az egyik f...További hírek a Sport kategóriából