DVSE: Fordítva jobb lett volna

A DVSE Junior korú vízilabdázói a Borsod-megyei területi bajnokságban vitézkednek egyelőre.

Ha minden a tervek szerint alakul, ősztől már ők is csatlakoznak a felnőttekhez, valamint a Gyerek és Serdülő korcsoporthoz, vagyis az országos megmérettetésben indítja őket a klub vezetősége. Addig is itt kell helyt állnia a srácoknak.

A legutóbbi fordulóban a versenyen kívül zajló első meccsen egy igazi mumust győztek le Bartókék, ám addig örvendtek ennek a remek tettnek, hogy utána szépen kikaptak az elvileg valamivel gyengébb miskolci VUK-tól.

BOVISZ-bajnokság, Junior korcsoport

2010. február 6. Kemény Dénes Sportuszoda

DVSE – AQUA SE

13-8 (6-2, 1-0, 1-4, 5-2)

DVSE: Szabó Á. – Bánfi, Molnár M. 4, Varga P. 3, Rózsa B. 2, Péter D. 1, Kupás 1. Cserék: Greuter 1, Kovács T., Kőrösi M. 1, Wanda, Erdélyi, Tóth J., Bartók (kapus). Edző: Varga Attila.

VUK – DVSE

9-4 (2-1, 1-0, 5-1, 4-2)

DVSE: Bartók – Greuter, Kovács T., Kőrösi M., Bánfi, Molnár M. 2, Wanda, Erdélyi, Varga P. 2, Rózsa B., Péter D., Kupás, Tóth Z. Edző: Varga Attila.

Varga Attila: A srácok hatalmas tettet végrehajtva verték meg a nyíregyháziakat az első meccsen. Igaz, ez igazából nem számít bele a bajnokságba, mégis, az, hogy nyerni tudtak, dicséretes, mivel korábban nem sok sikert értek el ez ellen a csapat ellen. Aztán az öröm, amit a győzelem okozott, egészen kitartott a második, immár valóban tétre menő bajnokiig, amit szépen el is vesztettünk, mert bizony nem elég az úszógatyát bevinni a vízbe. A VUK-nál jobb a csapatunk, mégis kikaptunk, mert többen még az előző meccsnél voltak fejben. Ez tanulság lehet a jövőre nézve.