DVSE: elúszott a kilencedik pozíció

DVSE: elúszott a kilencedik pozíció
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Második DVSE elleni összecsapásán is győzni tudott a BVSC csapata.

Újra egymásnak feszült a DVSE és a BVSC-Wáberer Hungária-Zugló a rájátszásban a 9. helyéért folytatott harcban – szerdán este Debrecenben találkoztak a felek, ahol a hazaiaknak nagyon kellett teperni, ha életben akarták tartani esélyeiket, az első ütközetet ugyanis 12-9 arányban a fővárosiak nyerték.

Nem sikerült, hiszen a Zugló 10-7-re nyert, ezzel megszerezve a 9. pozíciót, vagyis a cívisvárosiak tizedikként zárták a bajnokságot.

Nagyon bekezdett az első negyedben a vendég alakulat, 1-1 után 4-1-es BVSC-vezetésnél következett a második etap. Ez a nyolc perc már gólszegényebbre sikerült, egy-egy gól esett csak mindkét oldalon, gyors gólváltás keretében előbb Létay Krisztián, majd Kincses Attila lövése talált utat a hálóba.

Maradt az előny

A nagyszünet sem hozta meg a várt áttörést a hajdúságiaknak, továbbra is inkább a pestiek domináltak, mi sem jelezte ezt jobban, mint hogy tovább hízott a BVSC előnye, 3-0-ra hozták ezt a játékrészt Märcz Tamás tanítványai, akik már 8-2-re vezettek. Ekkor már elúszni látszott a kilencedik hely…

A záró negyedben valamelyest változott a játék képe: Kállay Márk lőtt hatalmas gólt a jobb alsóba, majd Pásztor Mátyás kontrázott rá. Ám ezután Kállay, Pataki Gergely és Halek Márton is betalált, ezzel csökkentve a hátrányt, 6-9. A hajrában még Pásztor és Szabó Botond is értékesített egy-egy gólt, ami azt jelentette, 10-7-re nyert a BVSC, mely ezzel megszerezte a 9. pozíciót.

HBN


DEBRECEN – BVSC WÁBERER 7-10 (1-4, 1-1, 0-3, 5-2)

Debreceni Sportuszoda, 600 néző. Vezette: Németh A., Kovács Cs. T.

DEBRECEN: Aleksic – Kállay M. 2, Hoppál G., Smitula G., Kincses A. 1, Süveges M., Halek M. 2. Csere: Sipos D., Soltész A., Pataki G. 1, Szabó Botond 1, Kolarik, Tóth P., Kaszanyi R. Edző: Varga Tamás.

BVSC: Györke Zs. – Török B. 1, Létay K. 1, Kovács P. 2, Pásztor M. 3, Kotsidis 1, Szabó Bendegúz 2. Csere: Tatár R., Szabó Bence, Rábavölgyi Zs., Nagy S., Ambrus F., Mészáros Cs. Edző: Märcz Tamás.

Gól – emberelőnyből: 8/1, ill. 7/3.

Gól – büntetőből: 0/0, ill. 2/1.

Kipontozódott: – , ill. Tatár Roland.
hirdetés