DVSE: csúfos fiaskó Szentesen

DVSE: csúfos fiaskó Szentesen
© Fotó: Matey István, archív
Debrecen – Két góllal felülmúlta Lukács Dénes alakulata a Debrecent a hatodik fordulóban.

Újabb sikertelenül megvívott találkozón van túl a DVSE: 8–6-ra kapott ki Varga Tamás csapata Szentesen a férfi vízilabda OB I. középszakaszának alsóházi küzdelmeiben szombaton este.

A hazaiak szereztek vezetést, de Babay Árpád gyorsan kiegyenlített. A negyed végén az ex-debreceni Weszelovszky László újra előnybe lőtte a szentesieket, azonban Pataki Gergely centergóljával 2–2-vel zárult az első felvonás.

A folytatásban inkább a küzdelem dominált, sok hiba jellemezte mindkét csapat játékát. A nagyszünet előtt kétszer is túljártak Lévai Márton eszén, így 4–2-es előnynél várhatták a folytatást a Lukács-tanítványok.

Sergi Mora Belmonte akcióból volt eredményes, csak hogy ezután ismét két újabb csongrádi találat következett, 6–3-at mutatott az eredményjelző, mikor jött a negyedik etap.

Az utolsó nyolc percben öt gól is született, ebből a debreceniek hármat szereztek, Kállay Márk kétszer, Szőke Szabolcs pedig egyszer zörgette meg a házigazdák kapuját. De ez is kevés volt, a Szentes 8–6-ra diadalmaskodott.

Az egyértelműen hullámvölgyben lévő DVSE április 16-án, szombaton 17 órától a Kaposvárt látja vendégül.

HBN


A tények

VALDOR SZENTES-DEBRECEN 8-6 (2-2, 2-0, 2-1, 2-3)

Szentes, 100 néző. Vezette: Molnár T., Kovács Cs. T.

Szentes: Lazic – Vörös V. 1, Weszelovszky L. 2, Latinovic 3, Sekulic 1, Somogyi B., Nagy Márton. Csere: Kókai T., Pellei K., Tóth Gy., Lukács D. D., Hegedűs B., Lukács Á. B. 1. Edző: Lukács Dénes.

Debrecen: Lévai M. – Kállay M. 2, Kincses A., Süveges M., Sergi Mora 1, Babay Á. 1, Halek M. Csere: Müller M., Smitula G., Hoppál G., Kuncz T., Pataki G. 1, Szőke Sz. 1. Edző: Varga Tamás.

Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 9/1.

Gól – büntetőből: 2/1, 0/0.

Kipontozódott: Hegedűs Bence, ill. – .​