DVSE – Csak a jövőt befolyásolhatják

DVSE – Csak a jövőt befolyásolhatják
Vízilabda – A debreceni pólósok nem esnek kétségbe, inkább az előttük álló feladatokra koncentrálnak.

Nem várt események árnyékolják be a DVSE bajnoki szünet utáni idei első mérkőzését: a nyáron leigazolt gólkirály, Weszelovszky László családi okokra hivatkozva kérte a szerződésének felbontását és visszatért egykori klubjához, a Szenteshez. Weszelovszky mellett egy másik távozója is van a cívisvárosiaknak, a 35. életévében járó Komlósi Péter ugyanis úgy döntött, búcsút int a medence világának és visszavonul. De ha ez nem lenne elég, Varga Tamásra sem számíthatnak a debreceniek a szombaton 17.15-kor kezdődő TEVA-Vasas elleni meccsükön, mivel a DVSE csapatkapitánya betegséggel bajlódik.

Ezekkel az előzményekkel várja a Debrecen a Vodafone Férfi Vízilabda OB I. küzdelmeinek folytatódását. A 12. fordulóban a tavalyi címvédő Vasas otthonában vizitál a megtizedelt DVSE. Némi könnyebbséget jelent talán Gyöngyösi András csapata számára, hogy az angyalföldieknél is vannak hiányzók, a hírek szerint Csapó Miklóst, valamint Katonás Gergelyt és Hárai Balázst kénytelen nélkülözni a jelenleg a tabella 3. helyén álló Vasas.

Tisztes helytállás

Mit lehet várni ilyen vérzivataros időkben az előző pontvadászat győztesével szemben? – Győzelmet! – vágta rá a Napló kérdésére Vindisch Ferenc, a DVSE játékosa, aki rövidesen komolyabbra fordította a szót. – Jelenlegi helyzetünk nem túl örömteli, ugyanakkor a Vasasnak is vannak hiányzói, de a hazai pálya még így is mellettük szól. Tisztes helytállásban reménykedem, bár minden ellenünk fordult, szeretnénk megmutatni, tudunk nyerni. Nyilván próbáltuk feltérképezni ellenfelünket, tudjuk, mire kell majd odafigyelni – vélekedett Vindisch, aki szerint nem okoz majd számukra problémát a hiányzók pótlása, hisz a legtöbb posztra megvannak az embereik. – Ezek azok az idők, mikor a fiatalok játékára is szükség lehet. Az ő bevetésük akár jól is elsülhet, hisz a rutintalanabb, ismeretlenebb pólósokat bátrabban őrizetlenül hagyják, így meglepetést is okozhatnak – amennyiben nyerni akarunk, kell is nekik teljesíteni – mondta az idáig öt találatig jutó vízilabdázó, majd hozzátette. – A már megtörtént dolgokat nem tudom befolyásolni, csak azokat, amelyek előttünk állnak, annyit tehetek, hogy jól játszom.

A szombaton 17.15-kor kezdődő összecsapást a DIGI Sport 2 élőben közvetíti a Komjádi uszodából.