DVSE: a vége még lehet szép, és azon is vannak, hogy az legyen

DVSE: a vége még lehet szép, és azon is vannak, hogy az legyen
© Fotó: Matey István
Debrecen – Újra arra készül a Varga-gárda, hogy a jól megszokott formáját mutassa.

A Szentes otthonában vívja meg hatodik középszakaszbeli meccsét a DVSE szombaton 18 órától. Az alsóházi küzdelmek eddigi részében nem igazán jött ki a lépés a debrecenieknek, ahogyan azt edzőjük, Varga Tamás is elismerte, nagyon megfogta a csapatát, hogy nem jutott be a legjobb nyolc közé. Ennek ellenére 30 ponttal továbbra is vezeti a második nyolcast a cívisvárosi egylet, a szentesiek a harmadikok 24 egységgel.

– Megdolgoztunk azért az előnyért, amivel a középszakaszba érkeztünk, ettől függetlenül persze nem lett volna szabad értékes pontokat elvesztegetni. Tény, hogy megfogott minket az alsóház, de ezen már túl vagyunk, attól, hogy a középszakasz első fele nem sikerült túl jól, a vége még lehet szép – nyilatkozta a Naplónak Kállay Márk, a hajdú-bihariak pólósa.

Bő egy hónapja a Debreceni Sportuszodában mérkőztek meg a felek, akkor gólgazdag meccsen, 18–13-ra diadalmaskodtak a hazaiak, akik Kállay elmondása alapján ezúttal is sikerre készülnek.

– Egyértelműen győzelmi szándékkal megyünk Szentesre. Legutóbb sok gólt tudtunk ellenük szerezni, ami biztató, erre készülünk ezúttal is. Igaz, ők is a kelleténél többször vették be a mi kapunkat, a védekezésben javulnunk kell, ami menni is fog szerintem. Videóztunk, csapaton belül egymás ellen kétkapuztunk, készültünk a szombati derbire. Szentesen pólózik Weszelovszky László, aki korábban nálunk játszott, ő, és Somogyi Balázs kapás oldalon igen erős, rájuk érdemes lesz kiemeltebb figyelmet fordítani. Van egy jó centerük is, őt sokat kell majd mozgatni, hogy kifárasszuk – fogalmazott Kállay, aki a két egylet előző egymás elleni meccsén négyszer volt eredményes.
A DVSE csapatkapitánya úgy látja, múlt szerdán a Tatabányával szemben már jobb formát mutattak, amit szeretnének folytatni, és az összes hátralevő meccsüket megnyerni.

Mint azt megtudtuk, Pataki Gergő fájlalja a vállát, így nem tudni, mennyit fog bírni, vélhetően Kincses Attila lesz a kezdő centere a cívisvárosiaknak.

HBN