DVSE: A szoros kezdet után sima lett a vége

DVSE vs. Tatabánya
DVSE vs. Tatabánya - © Fotó: Matey István
Debrecen – A kiegyenlített első fél­idő után eldöntötte a találkozót Varga Tamás együttese.

Újra hazai pályán meccselt a DVSE, a Tatabánya látogatott szerdán este a Debreceni Sportuszodába. Az utóbbi időben kifejezetten rossz szériában lévő cívisvárosiak szerették volna ismét régi formájukat hozni, ami sikerült is, a szorosabb első félidő után simán, 13-8-ra hozta a derbit a hajdú-bihari egylet.

Kijött a lépés

Salamon Attila akciógólja nyitotta a találkozót, de Kállay Márk gyorsan reagált. A folytatásban Kiss Gyula újra megszerezte a vezetést a vendégeknek, ám Sergi Mora Belmonte egy emberelőnyös helyzetet kihasználva egyenlített. Regős Áronnak hála ismét előnybe került a Tatabánya, azonban a csapatkapitány, Kállay büntetőjével máris 3-3-ra módosult az állás. A hajrában Kiss újra villant, így 4-3-as vendég fórnál következett a második negyed. A ráúszásnál elhozta a labdát a DVSE, s Halek Mártonnak sikerült is egyből egalizálni. A következőkben azonban több hazai lehetőség is kihasználatlanul maradt, a másik oldalon ellenben nem hibáztak, Regős emberelőnyben talált be, 4-5. A következőkben inkább a küzdelem dominált, de nagy nehezen csak megszületett a debreceniek ötödik gólja, Babay Árpád zörgette meg a vendégek kapuját, 5–5. A fordulás után aztán kezdte átvenni az irányítást a DVSE, előbb Halek, majd Babay is gólt szerzett, sőt, Kállay megmozdulása után már hárommal ment a Varga-gárda, 8–5.

Jöhetett az utolsó játékrész, melyet viszonylag megnyugtató előnyben várhattak a hajdúságiak. Egy szépen kijátszott akció végén Szőke Szabolcs tört kapura és lőtte ki a jobb felsőt. Kincses Attila is betalált, ezzel már 10-5 volt.

Úgy tűnt, sima lesz a vége, azonban kapaszkodtak a tatabányaiak, Francsics Dániel gyorsan berámolt három gólt, ezzel máris 10-8 állt az eredményjelzőn. De itt még nem volt vége: Müller Máté is bejelentkezett, majd Sergi Mora és Kállay tudott betalálni – ezzel el is dőlt a meccs, 13-8-ra nyert a Debrecen.

HBN-SZADÓ
hirdetés