tolvaj

2020.03.27. 15:39

Több pótolhatatlan James Bond-fegyvert loptak el

Az egyiket például Roger Moore használta.

RIEN QUE POUR VOS YEUX FOR YOUR EYES ONLY 1981 de John Glen Roger Moore Cassandra Harris. d'apres le personnage de Ian Fleming, James Bond 007 based on the character created by Ian Fleming, James Bond 007 COLLECTION CHRISTOPHEL © Eon - Danjaq action; adventure; aventure; espionnage; spy

Forrás: EON - DANJAQ / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP

Fotó: Collection Christophel

Ismeretlen tettesek egy londoni lakásból öt olyan hatástalanított lőfegyvert zsákmányoltak , amelyet valaha James Bond-filmekben használtak.

A részben pótolhatatlan filmtörténeti ereklyék összértékét a rendőrség 100 ezer fontra (40 millió forint) becsüli.

Az Enfield negyedből, egy magángyűjteményből eltűnt fegyverek között szerepel egy Walter PPK, amelyet utolsó 007-es filmjében, az 1985-ös Halálvágtában használt Roger Moore, továbbá egy Smith & Wesson 44 Magnum revolver, amelyet első James Bond-filmjében, az Élni és halni hagyni-ban (1973) viselt a színész.

A betörők zsákmányoltak továbbá három olyan pisztolyt, amely a Pierece Brosnan főszereplésével forgatott, Halj meg máskor (2002) című epizódban szerepelt.

Az ellopott fegyverek nagyon feltűnőek, kifejezetten az egyes James Bond-epizódok számára készültek, és nagy valószínűséggel felismerik őket a filmrajongók vagy bárki, akinek megvételre felajánlják – mondta a londoni rendőrség szóvivője.

A rendőrség szerint a fegyverek némelyike pótolhatatlan, például a Magnum az egyetlen olyan a világon, amelyet teljes egészében krómoztak.

A rendőrség a lakosság segítségét kérte a betörők kézre kerítéséhez. A bűnözőket egyébként, akik szemtanúk szerint hárman voltak és kelet-európai akcentussal beszéltek, a szomszédok megzavarták, de azoknak sikerült elmenekülniük egy ezüstszínű autóval.

Borítókép: Roger Moore és Cassandra Harris az 1981-es Szigorúan bizalmas című filmben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!