Helyi közélet

2012.06.15. 12:51

Égések kezelésének lehetőségei a DEOEC-en

Debrecen - A találkozó kiemelt témakörei: az égések általános terápiája és műtéti kezelése.

Debrecen - A találkozó kiemelt témakörei: az égések általános terápiája és műtéti kezelése.

Az égések kezelésében érintett, különböző területeken munkálkodó szakemberek tudományos konferencián ismerik meg az új eredményeket, terápiás lehetőségeket. Éppen ezért a Magyar Égési Egyesület (MÉE) immár 27-ik tudományos konferenciáját rendezi meg a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Bőrklinikájának Égési- Bőrsebészeti Osztálya június 15-16. között.

Az idei konferencián a kiemelt témakörök: az égések általános terápiája, az égések műtéti kezelése, a bőrhelyettesítő anyagok, valamint a határterületek kérdései - tájékoztatott dr. Juhász István egyetemi docens, az DEOEC Égési- Bőrsebészeti osztály vezetője, a MÉE alelnöke.

A DEOEC osztályán uniós pályázatának köszönhetően a közelmúltban megújult az osztály és a műtőblokk, korszerű kórtermeket, vizsgálókat, kiemelt kezelőket, orvosi szobákat és kiszolgálóhelyiségeket alakítottak ki – mondta a Bőrgyógyászati Klinika vezetője, dr. Remenyik Éva. A konferencia résztvevői a programok során a fejlesztéseket is megtekinthetik.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában