DVSC: volt némi lámpaláza a debütáló Damásdinak

Damásdi Alexben volt drukk a rangadó előtt
Damásdi Alexben volt drukk a rangadó előtt - © Fotó: Kovács Péter
Debrecen – A Puskás Akadémiától érkezett 21 éves játékos szeretett volna győztes rangadón bemutatkozni szombaton.

Túl van az első tavaszi bajnoki mérkőzésén a DVSC alakulata, a hétszeres bajnokcsapat a dobogóért folytatott harcban nagy riválisnak számító Újpestet fogadták szombat este a Nagyerdei Stadionban.

Ez csak jobb lesz

A meccsen végig dominált a Loki, számtalan helyzetet alakított ki, kétszer a lécet is eltalálta Bódi és Tőzsér lévén, de így is gól nélküli döntetlen lett a kilencven perc vége.

A debreceniek összeállítása némileg szokatlan volt eltiltás, betegség és sérülések miatt, ennek is köszönhetően Herczeg András vezetőedző újoncot is avatott Damásdi Alex személyében.

Mint a fiatalember a Naplónak elmondta, volt benne drukk a rangadó előtt.

– Amikor megtudtam, hogy kezdő leszek a fővárosi lila-fehérek ellen, felszökött a lámpalázam, ez tény – fogalmazott a huszonegy esztendős középpályás. – Nem lepődtem meg ettől az érzéstől, hiszen mégis csak először szerepelhettem az élvonalban, de igyekeztem felülkerekedni rajta, és remélem, a meccsen nem látszódott nagyon a megilletődöttség. Ez majd annál jobb lesz, minél többet játszhatok a Lokiban a jövőben – mondta Damásdi.

Kétszer helyzetben

A labdarúgó szerint bosszantó, hogy nem sikerült megnyerniük a bajnokit, hiszen közelebb álltak a győzelemhez ellenfelüknél.

– Tipikusan az a találkozó volt, amelyen semmi sem ment be a részünkről. A kapufáról rendre kifelé pattant a labda, és a többi lehetőségünket is elrontottuk, én is nagy helyzetbe kerültem kétszer is, de hiába. Nagyon jó lett volna győztes meccsen bemutatkozni – magyarázta az összecsapáson kezdőként 61 percet futballozó játékos.

– Ami a saját teljesítményemet illeti, próbáltam a legjobbat kihozni magamból, de van hiányérzetem, már csak az említett két kimaradt ziccer miatt is. Remélem, legközelebb már nem tévesztem el az irányzékot! Szeretnék minél többet játszani a jövőben, ezért dolgozom minden edzésen a legjobb tudásom szerint – nyilatkozta lapunknak Damásdi Alex.

TN


Gól nélküli döntetlent ért el a Debrecen
Debrecen - A Loki ugyan a lécet megdöngette, de a hálót nem találták el a játékosok a Nagyerdei Stadionban. A tavasz első meccsén mindjárt egy nagy rivális, az Újpest látogatott el szombaton délután a Nagyerdőre. Mint azt Herczeg András, a DVSC vezetőedzője elmondta, nem volt helye a magyarázkodá...

Herczeg András
Debrecen – A DVSC vs. Újpest FC (0-0) OTP Bank Liga-mérkőzés után a két edző, Herczeg András és Nebojsa Vignjevics értékelte a látottakat. Nebojsa Vignjevics:: Elégedett vagyok az egy ponttal. Voltak hullámvölgyek és -hegyek a mérkőzésen. Az látszik, hogy az idény elején vagyunk még, nincsenek fo...