DVSC: vissza kellene vágni a csúfos vereségért

DVSC: vissza kellene vágni a csúfos vereségért
© Fotó: Kovács Péter, archív
Debrecen – A Loki és a Vidi legutóbbi összecsapását a székesfehérváriak nyerték meg 5–1-re.

Az esztendő utolsó hazai mérkőzése előtt áll a DVSC együttese, jelenleg nyolcadik helyen szerénykedő hétszeres bajnokcsapat a 2016/17-es aranyérem egyik várományosát, a Videotont fogadja szombaton 18 órától a Nagyerdei Stadionban. A találkozót a Hajdú Online élőben közvetíti.

A hajdúságiak számára eljött az idő a revánsra, hiszen az utóbbi másfél évtized legsúlyosabb vereségét szenvedték el augusztus végén a fehérváriak ellen, Henning Berg gárdája 5–1-re kiütötte Felcsúton az akkor még csak pár napja a debreceni kispadon ülő Leonel Pontes legénységét.

Meglepő kupazakó

A vendégek jelenleg a második helyen állnak a tabellán, mindössze egy ponttal lemaradva az éllovas Vasas mögött, vagyis ők számítanak az esélyesebbnek, azonban szerdán csúnya kudarc érte őket a Magyar Kupában. Az NB III-as Budafok 2–1-re legyőzte a nem a legerősebb összeállításában kiálló Videotont és elbúcsúztatta a sorozatból.

Ön szerint mi lesz a DVSC vs. Videoton mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A meccs után áll a bál a piros-kékeknél, Kovács Zoltán sportigazgató az országos sportnapilapnak azt nyilatkozta, hogy kizárólag magukat okolhatják a kiesés miatt. „Megengedhetetlennek tartom, ahogy egyesek hozzáálltak a mérkőzéshez, így nem szabad futballozni! Természetesen lesz következménye a kupabúcsúnak, de a döntést nem felfokozott idegállapotban, hanem tiszta fejjel kell meghoznunk. Azt azonban már most kijelenthetem, hogy az első félidei játék megengedhetetlen volt, a vereség pedig szégyenteljes” – fogalmazott Kovács.

A debreceniek tehát egy kissé zaklatott lelkiállapotú csapattal találkoznak szombaton, amiből talán még előnyt is kovácsolhatnak. A portugál Pontes helyzetét nehezíti, hogy a védelemből Ivan Bobko, Mészáros Norbert és Szilvási Péter sem állhat rendelkezésére.

HBN


Fociparádé szombaton: xBox, Barca, Real, Loki

Debrecen – Csemege a szurkolók számára: december 3-án a debreceni szurkolók egy helyen élvezhetik a helyiek virtuális bajnoki rangadóit, az El Clasico-t és a DVSC harcát – ez a hely a Nagyerdei Stadion!

hirdetés