DVSC: új alkatrészek a gépezetben

Kiniyk Ákos
Kiniyk Ákos
Debrecen – Bényei Balázs és Kinyik Ákos először játszottak a DVSC-ben a hétvégén, és nem vallottak szégyent.

A Paks elleni, idegenbeli találkozón a korábbi két fordulóban látottakhoz képest megváltozott összetételű védelemmel állítottak ki a Lokit Herczeg András vezetőedző. A jobbhátvéd posztján Bényei Balázsnak szavazott bizalmat, míg a hátvédsor tengelyébe Kinyik Ákost állította a tréner. Ami a két labdarúgóban közös az az, hogy mindketten először szerepeltek a DVSC-ben NB I-es bajnoki találkozón, sőt a 93. percben Csősz Richárd is beállt néhány másodpercre.

Nem izgult

A 27 éves Bényeinek nem ez volt az első osztályú debütálása, ugyanis ő korábban a Békéscsaba mezében már többször is futballozott az élvonalban. A futballista a Lokiban nevelkedett, játszott Mezőkövesden és a debreceniek fiókcsapatában, a Létavértesben is.

– Nem izgultam különösebben, amiért most a Loki mezében léphetek pályára az NB I-ben, ugyanis azóta erre készültem, amiótar viszatértem nevelőegyüttesemhez – nyilatkozta Bényei. – Némi nehézséget csak az okozott, hogy korábban még nem játszottam együtt tétmeccsen a fiúkkal. Úgy vélem, stabilan futballoztunk, nem sok helyzete akadt a Paksnak ellenünk.

A meccs után többen gratuláltak a játékomhoz, és Herczeg András is jelezte, hogy elégedett volt velem”

– fogalmazott a jobbhátvéd, aki a vasárnap rendezendő Fradi elleni mérkőzésre is kitért.

benyei

Bényei Balázs

– Remélem, az FTC-meccsre is bennmaradok a csapatban. A zöldek egy 5–0-s sikerrel hangoltak a találkozóra, úgyhogy az önbizalmukkal biztosan nem lesz gond, bár szerintem attól az eredménytől függetlenül sem lenne ilyen problémájuk. De mi is győzni szeretnénk, hogy felzárkózhassunk kissé a tabellán – mondta Bényei Balázs.

Gyorsabb a ritmus

– Nagyon örültem, hogy debreceni színekben mutatkozhattam be az élvonalban – árulta el Kinyik Ákos, aki szintén saját nevelés, bár a legutóbbi szezont Budaörsön töltötte kölcsönben. – Úgy vélem, sikerült felvennem a ritmust, ami azért jóval gyorsabb, mint az NB II-ben megszokhattam.

Sokkal pörgősebbek a meccsek az első osztályban, és itt egy-egy hibát kíméletlenül megbüntet az ellenfél.”

Az összhanggal nem volt gond hátul, ugyanis Szatmári Csabival többször is játszottam együtt a DVSC-DEAC-ban, Bényeivel pedig még Létán voltunk csapattársak. Bízom benne, hogy a jövőben még jobb teljesítményre leszünk képesek. A hétvégén a Ferencváros ellen még keményebb összecsapás következik, mint amilyen a paksi volt. Nagyon veszélyes ellenfél látogat a Nagyerdei Stadionba, de hazai pályán mindenképpen három pontot szeretnénk szerezni, ugyanis jelenlegi helyzetünkben nagy szükségünk van rá.

HBN


Legutóbb február végén játszott a Fradi a Nagyerdei Stadionban, akkor gól nélkül ért véget a mérkőzés
Debrecen - Két idegenbeli mérkőzés után ezúttal hazai környezetben lép pályára a Loki, augusztus 6-án, vasárnap 18 órától a Ferencváros csapatát látja vendégül a Nagyerdei Stadionban. A zöld-fehérek igaz két döntetlennel kezdtek az OTP Bank Ligában, viszont az addigi éllovas Mezőkövesdet 5-0-ra v...

Tabakovic aláírt a Lokihoz
Debrecen - Mint arról a Hajdú-bihari Napló is beszámolt, több napja a debreceniekkel készült a svájci-bosnyák kettős állampolgárságú Haris Tabakovic, aki most két esztendőre alá is írt a DVSC futballcsapatához. Mint azt a dvsc.hu írja, a 23 éves, 194 centi magas középcsatár Svájcban született, és...