Úgy, ahogyan az Ajax…

Akt.:
Úgy, ahogyan az Ajax…
© Fotó: Kovács Péter
Debrecen – A debreceni védő, Pávkovics Bence szerint a keddi vereség ellenére megvan az esély a továbbjutásra a kupában.

Egyetlen, a harmadik percben szerzett Futács Márkó-találat döntött a Vidi javára a DVSC elleni, keddi Magyar Kupa-elődöntő első mérkőzésén a fehérvári stadionban.

Maradt reményük

– Sajnos az első tíz percet elrontottuk, nem úgy reagáltuk le a mérkőzést kezdetét, ahogy kellett volna – mondta a Loki hátvédje, Pávkovics Bence. – Utána azonban jó meccset játszottunk, voltak helyzeteink, ha azokat kihasználtuk volna, akkor még meg is nyerhettük volna a mérkőzést. De azt mondom, ez az 1–0 még reményt adhat a továbbjutásra – fogalmazott a belső védő, aki közvetlen közelről „élvezhette” Futács fejesét.

– Lemaradtam Futácsról, aki nagyon szépen levált rólam – mondta kicsit sem szépítve a szituációt a futballista. – Egy pillanatra azt figyeltem, hova jön a beadás, és amikor ismét fel akartam venni az emberemet, már elmozdult mellőlem. Nincs mit tagadni, jól csinálta a csatár – jelentette ki Pávkovics. A labdarúgó egyetértett velünk abban, hogy egyre bosszantóbb a tény: a Debrecen rendre minimum egyenrangú partnere a piros-kékeknek, mégis a Vidi győz többnyire. A hátvéd szerint a nagy csapatokra jellemző, hogy nem játszanak igazán jól, de mindig nyerik a mérkőzéseiket.

A meccsen 12 sárga- és egy piros lapot osztott ki a játékvezető, talán indokolatlanul sokat.

– Nem volt annyira durva találkozó, mint amilyenre a lapok számából következtetni lehetne. Ám nem tisztem megítélni a játékvezető ténykedését és annak jogosságát, ezért erről többet nem tudok nyilatkozni.

Fiatalos lendülettel

– Ami az esélyeket illeti, ahogyan a keddi Bajnokok Ligája-meccsen az Ajax továbbjutott a Juventus ellen, úgy mi is továbbléphetünk, nem törődve a papírformával. Megvan az esélyünk a továbbjutásra, és ha az említett mérkőzést veszem, akkor mi fiatalok vagyunk, mint a holland gárda, a Vidi pedig inkább a Juve lehet ebben a szereposztásban. A fiatalos lendülettel megnyerhetjük mi is a jövő keddi visszavágót – amennyiben jobb lesz a helyzetkihasználásunk –, és bejuthatunk a döntőbe.

TN


A székesfehérvári Loic Nego (b) és Paulo Vinícius (j), valamint a deberceni Zsóri Dániel a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében megrendezett MOL Vidi FC - Debreceni VSC mérkőzésen a székesfehérvári MOL Arénában 2019. április 16-án
Debrecen - A debreceniek hozták a fehérváriak elleni formájukat: szépen játszottak a mezőnyben, igazi gólveszély nélkül. Az utóbbi időben mumusnak számító Vidihez látogatott a DVSC együttese kedden este a Magyar Kupa-negyeddöntő első mérkőzésén. A vendégek rossz szériája évek óta tart a székesfeh...

A székesfehérvári Futács Márkó (k) gólt szerez a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében megrendezett MOL Vidi FC - Debreceni VSC mérkőzésen a székesfehérvári MOL Arénában 2019. április 16-án. Jobbra a debreceni Tomás Kosicky.
Debrecen - A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a Debreceni VSC csapata a MOL Vidi FC együtteséhez látogatott szerdán 18.00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on! Labdarúgó Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés MOL Vidi FC vs. Debreceni...

Az Ajax ünnepelhette a továbbjutást
Torino/Barcelona - Az Ajax a Juventus elleni idegenbeli bravúrral, az FC Barcelona pedig a Manchester Uniteddel szembeni fölényes hazai sikerrel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből kedden. Torinóban az első negyedórában a hazai csapat uralta a meccset, beszorította ellenfel...