DVSC-TVP: Zamfirescu és Punyko is hosszabbít

DVSC-TVP: Zamfirescu és Punyko is hosszabbít
© Fotó: dvsckezilabda.hu
Debrecen – Az orosz válogatott Anna Punyko 2016-ban, a román nemzeti együttesben szereplő Madalina Zamfirescu 2017-ben szerződött a DVSC-hez, s most mindketten újabb egy-egy éves kontraktust írtak alá a klubbal.

– A szívembe zártam a várost, az országot, a csapatot, éppen ezért örülök, hogy itt folytathatom a pályafutásomat – mondta a szerződéskötés után Anna Punyko a DVSC-TVP honlapjának. – Fantasztikus szurkolótábora van a klubnak, nagy élmény itt kézilabdázni. A magyar nyelv nem egyszerű, de vannak különóráink, így egyre jobban belejövök. Már szinte mindent megértek, csak megszólalni nehéz.

Az elmúlt nyáron érkezett Madalina Zamfirescu is szorgalmasan látogatja a magyar nyelvórákat, a csapattársak pedig sohasem szomorkodnak, ha Madi magyarul próbálja megértetni magát.

– Mindenképpen szerettem volna maradni, hiszen jól érzem magam a csapatnál – mondta a román válogatott légiós.

Meglepett a szurkolók szeretete, csodálatos miliője van a hazai meccseinknek. Jövőre együtt marad a jelenlegi csapat magja, érkezik erősítés is, így abban bízom, hogy komoly célokért küzdhetünk majd!”

Ahogy Madalina Zamfirescu is említette, az idei keret jelentős része együtt marad. Velük szeretne a klubvezetés minőségi játékosok szerződtetésével felépíteni egy olyan csapatot, amely versenyben lehet az európai kupaszereplésért. A DVSC jövő évi keretével kapcsolatban néhány héten belül lezárulnak a tárgyalások, amelyekről tájékoztatják majd a szurkolókat.


Debrecen - Megváltozik a hétre tervezett edzőmeccs időpontja, szerda helyett pénteken fogadják a Nyíradonyt a debreceniek, kezdés 17.15-kor. Sirián Szederke a magyar, Arna Sít Palsdottír az izlandi, Jelena Deszpotovics a montenegrói, Madalina Zamfirescu a román válogatottal készül a héten, ah...