DVSC-TVP: pokoli meccs várható, ahol „forró szív és hideg fej” szükséges

Nagy meccs vár Siriánékra
Nagy meccs vár Siriánékra - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Hiába a próbálkozás, Siska Pálma és Pénzes Laura nem játszhat a Craiova elleni kupameccseken.

Folytatja nemzetközi szereplését a Loki női kézilabdacsapata, a debreceni hölgykoszorú szombaton 15 órától Romániában lép pályára, az EHF Kupa-selejtező 3. fordulójának első meccsén. A DVSC-TVP–SCM Craiova párviadal tétje nagy, ugyanis a csata győztese a csoportkörbe jut.

Kicsúsztak az időből

Kellemetlen hír zavarta meg a Loki felkészülését. Amint arról a Napló és a Hajdú Online korábban beszámolt, Madalina Zamfirescu váratlan sérülését követően a DVSC-TVP vezetősége „rohammunkában” megpróbálta pótolni a román játékost, így visszahozzák a Békéscsabára kölcsönadott Pénzes Laurát, majd a Kecskeméten szereplő exlokista Siska Pálmát két hétre – a Craiova elleni kupapárharc idejére – kölcsönkérték jelenlegi klubjától. Ezután már csak annyi volt hátra, hogy a debreceni illetékesek – a szabályoknak megfelelően – benevezzék az EHF-kupa selejtezőjének harmadik körére a két játékost. A nevezés határideje november 7-e, éjfél volt.

A klub elküldte a megfelelő dokumentumokat Bécsbe, az EHF központjába, ahol befogadták azokat. Ám a játékosokért nevezési díjat is kell fizetni – fejenként 75 eurót – ez a pénz azonban 7-én éjfélig nem érkezhetett meg a bécsi központ számlájára. Emiatt aztán hiába volt meg az átutalás igazolása, Siska Pálma és Pénzes Laura nevezését elutasították. Így minden erőfeszítés ellenére, ők nem segíthetik a Lokit a roppant fontos párharcban – áll a klub hivatalos honlapján, ahonnan az is kiderült, hogy Madalina Zamfirescu sérülését az elutazás napján, november 9-én, csütörtökön vizsgálta és kezelte egy specialista. Erre alapozva a csapattal tart Craiovára, ám a játékára kevés esély van.

mz

Madalina Zamfirescu | Fotó: Derencsényi István

A jól sikerült gyógykezelés után abban reménykedhet a szakmai stáb, hogy a román irányító-átlövő a november 19-i debreceni visszavágón már segítheti csapatát.

Kőkemény lesz

De vissza a romániai mérkőzésre! A hajdúsági kontingens csütörtökön busszal Nagyváradra utazott, ahol az éjszakát is töltötte, majd pénteken Bukarestbe repült, ahonnan busszal szállították a gárdát a meccs helyszínére, Craiovába. Előre boritékolható, pokoli hangulat vár a cívisekre a Sala Polivalentă din Craiova elnevezésű csarnokban, ahol várhatóan több mint 4000-en foglalnak majd helyet. Ám a lokisták nem lesznek egyedül, információink szerint száznál is több magyar szurkoló buzdítja majd a csapatot a helyszínen.

Az ellenfélről érdemes tudni, hogy román, szerb és montenegrói, főként válogatott játékos alkotja a keretét. A Craiova legnagyobb sztárja Valentina Ardean-Elisei, de többek között Patricia Vizitiu, Florentina Grecu-Stanciu, Julia Dumanska és Cristina Zamfir neve is jól cseng a honi sportbarátok számára. Kissé furcs lesz nem Loki-mezben látni Bobana Klikovacot, aki tavaly még Debrecenben játszott, ám egy székesfehérvári kitérőt követően Craiovába tette át a székhelyét.

A románok keretét elnézve egyértelmű, a DVSC valamennyi játékosának tudása legjavát kell nyújtania, s tiszta erőből küzdenie a végsőkig, mert csak úgy érhető el olyan eredmény, ami bizakodásra adhat okot a debreceni visszavágó előtt.

A DVSC-tól kapott információk szerint az illetékesek mindent elkövetnek azért, hogy élőben közvetítsék a mérkőzést a csapat videómegosztó portálján.

HBN


Fotó: dvsckezi.hu
Debrecen - Döntött az EHF: sem Siska Pálma, sem Pénzes Laura nem játszhat a Craiova ellen. Amint arról korábban beszámoltunk, Madalina Zamfirescu váratlan sérülését követően a DVSC-TVP vezetősége „rohammunkában” megpróbálta pótolni a román játékost, így visszahozzák a Békéscsabára kölcsönadott Pé...

Fotó: Derencsényi István
Debrecen - Magyar Kupa-győzelemmel hangolt a Loki a hét végi Craiova elleni idegenbeli csatára. Igencsak mozgalmas napokon van túl a DVSC-TVP női kézilabdacsapat. A műtét után lábadozó Karina Jezsikava után a másik irányító-átlövő, Madalina Zamfirescu is kidőlt a sorból, miután egy szerencsétlen ...További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek