DVSC-TVP: nem sikerült legyőzni a Ferencvárost

Akt.:
DVSC-TVP: nem sikerült legyőzni a Ferencvárost
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A DVSC-TVP női kézilabdacsapata szezonbeli második edzőmeccsét a bajnoki ezüstérmes Fradi ellen vívta, az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok majdnem teljesen megtelt a szombati találkozóra. (Érdekesség, hogy a mérkőzés előtti délelőtt a fradisták edzést tartottak az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. Az FTC-trénerét, Elek Gábort a mesteredzői licencéhez szükséges bemutató tréningen több tucat szakember figyelte, amint a vezetőedző a szélsők képzéséről tartott előadást.)

A zöldek esélyeshez méltón magukhoz ragadták a kezdeményezést, viszonylag gyorsan négygólos előnyre tettek szert. Ezt követően feljavult a debreceni védekezés, Lajtos Nóra bravúrosan védett, s végre támadásokban is sikeresek voltak a házigazdák. A játékrész végére utolérték az FTC-t a cívisek, ám mégis vendégelőnnyel vonultak pihenőre a mérkőző felek, hiszen Jovanovics időn túli szabaddobásból gólt szerzett (12-13).

A második félidőben nem igazán változott a játék képe, a vendégek vezettek, de nem igazán tudták leszakítani a DVSC-t, aminek egyik oka, a kapuban bravúrokat bemutató Horváth-Pásztor Bettina volt. A piros-fehéreknél ismét pályára lépett a tesztelésen lévő Juliana Lima, aki rendkívül agilisan kézilabdázott, négy gólt lőtt, három büntetőből kettőt értékesített. A brazil játékos mellett Sirián Szederke volt a legeredményesebb debreceni. A Ferencváros végül 25-21-re diadalmaskodott.


DVSC-TVP-Ferencváros 21-25 (12-13)

A Loki gólszerzői: Sirián és Lima 4-4, Grigel 3, Kelemen, Punyko, Hajduch 2-2, Zamfirescu, Varsányi, Hársfalvi, Jezsikava 1-1.
A Fradi gólszerzői: Lukács 6, Pena és Kovacsics 5-5, Jovanovics 4, Heijden, Schatzl 2-2, Snelder 1
Kiállítások: 6, illetve 6 perc
Hétméteresek: 3/2, illetve 4/3

hirdetés