DVSC-TVP: nem reális a különbség, ennyivel nem volt jobb a Craiova

Egy bajnoki, és egy kupameccs is vár a héten Tóvizi Petráékra
Egy bajnoki, és egy kupameccs is vár a héten Tóvizi Petráékra - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Tóvizi Petra úgy véli, nem lehetetlen küldetés az ötgólos hátrányt ledolgozni.

Kemény ellenfelet kapott az EHF Kupa selejtezőjének harmadik fordulójában a DVSC-TVP csapata, mely a Craiova gárdájával szemben harcolhatja ki a csoportkörbe jutást. Az első összecsapáson már túl is vannak a felek, múlt szombaton Romániában feszült egymásnak a két együttes, a találkozó a hazaiak 24–19-es sikerét hozta.

Nem éppen jó előjelekkel utazott el a Debrecen, hiszen Madalina Zamfirescu megsérült, a helyére ideiglenesen visszahozott Siska Pálma és Pénzes Laura pedig nem játszhatott a kupameccsen. Ennek ellenére nagy elánnal vetették bele a küzdelembe magukat Tone Tiselj tanítványai, akik 8–8-ig szépen tartották magukat. Később azonban egyre fáradtak a cívisvárosiak, a szinte csak válogatott játékosokkal teletűzdelt SCM Craiova pedig ki is használta ezt, félidőben 16–11-re mentek a hazaiak. A második játékrészben egyre nőtt a románok előnye, nyolc perccel a vége előtt már-már reménytelennek tűnt a helyzet (22–14). Ekkor azonban nagyot hajrázott a Loki, és sikerült végül olyan eredményt kiharcolnia, amellyel életben tudta tartani továbbjutási esélyeit.

Mindent megtettek

Nekem még nem nagyon volt részem olyan mérkőzésben, amelyen ilyen remek hangulat lett volna. Ahhoz hozzá vagyok szokva, hogy a mi drukkereink frenetikus miliőt tudnak teremteni, de ezúttal a hazai szurkolók is odatették magukat”

– kezdte értékelését a DVSC fiatal beállója, Tóvizi Petra, aki a nehéz pillanatokban nagyon sokat hozzá tudott tenni csapata játékához.

– Jól kezdtük a meccset, de idővel megéreztük a sérültjeink hiányát. A küzdéssel nem volt baj, amit tudtunk, megtettünk. Úgy érzem, nem reális az öt gól, amivel nyerni tudott a Craiova, ennyivel nem jobbak nálunk. Szerencsére az elért eredmény alapján még van remény, ez a hátrány ledolgozható, pláne hazai pályán, a „katlanunkban”. Arra kell majd figyelnünk a visszavágón, hogy minél jobban csökkentsük a hibáink számát – fejtegette a 18 éves kézis.

A Loki és a SCM Craiova vasárnap ismét megmérkőzik, ezúttal azonban a Hódosban. Ám előtte még egy bajnoki is vár a hajdúságiakra, akik szerdán 18 órától a Dunaújvároshoz látogatnak. – Elég sűrű a programunk az utóbbi hetekben, de ez egy ilyen időszak, addig jó, míg több frontos kell helytállnunk.

Mindent megteszünk, hogy az Újváros és a román ellenfelünkkel szemben is olyan produkciót nyújtsunk, amire büszkék lehetünk!”

– jelentette ki Tóvizi.

HBN


Debrecen - Becsülettel küzdöttek a debreceniek, akik 5 gólos vereséget szenvedtek Romániában. Folytatta nemzetközi szereplését a DVSC-TVP női kézilabdacsapata, a debreceniek Craiovában vendégszerepeltek az EHF Kupa selejtezőjének 3. fordulójában. A piros-fehéreket több mint száz drukker kísérte ...