DVSC-TVP: nem játszhat Siska Pálma és Pénzes Laura

Akt.:
DVSC-TVP: nem játszhat Siska Pálma és Pénzes Laura
© Fotó: dvsckezi.hu
Debrecen – Döntött az EHF: sem Siska Pálma, sem Pénzes Laura nem játszhat a Craiova ellen.

Amint arról korábban beszámoltunk, Madalina Zamfirescu váratlan sérülését követően a DVSC-TVP vezetősége „rohammunkában” megpróbálta pótolni a román játékost, így visszahozzák a Békéscsabára kölcsönadott Pénzes Laurát, majd a Kecskeméten szereplő exlokista Siska Pálmát két hétre – a Craiova elleni kupapárharc idejére – kölcsönkérték jelenlegi klubjától. Ezt követően már csak annyi volt hátra, hogy a debreceni illetékesek – a szabályoknak megfelelően – benevezzék az EHF-kupa selejtezőjének harmadik körére a két játékost. A nevezés határideje november 7-e, éjfél volt.

A klub elküldte a megfelelő dokumentumokat Bécsbe, az EHF központjába, ahol befogadták azokat. Ám a játékosokért nevezési díjat is kell fizetni – fejenként 75 eurót – ez a pénz azonban 7-én éjfélig nem érkezhetett meg a bécsi központ számlájára. Emiatt aztán hiába volt meg az átutalás igazolása, Siska Pálma és Pénzes Laura nevezését elutasították. Így hiába minden erőfeszítés, ők nem segíthetik a pályán a Lokit a roppant fontos párharcban – áll a klub hivatalos honlapján.

Mada Zamfirescu sérülését az elutazás napján, november 9-én, csütörtökön vizsgálta és kezelte egy specialista. Erre alapozva a csapattal tart Craiovára, ám a játékára kevés esély van. A jól sikerült gyógykezelés után, klubunk azonban abban bízik, hogy a november 19-i debreceni visszavágón már segítheti csapatát.