DVSC-TVP: kellettek volna az extrák

A 6-os mezben: Varsányi Nóra
A 6-os mezben: Varsányi Nóra - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Emelt fővel, de szomorúan búcsúztak a debreceni lányok az EHF Kupától.

A régi szép időket, a kilencvenes éveket idézte a Hódos vasárnap este, zsúfolásig megtelt a csarnok a Loki nemzetközi kupameccsére. Jegyet már órákkal a kezdés előtt nem lehetett kapni, s ahogy mondani szokták, még a csilláron is lógtak a DVSC-TVP–Craiova EHF Kupa visszavágóján. A hangulatra nem lehetett panasz egy pillanatra sem, a debreceni ultrák újfent kitettek magukért, így minden adott volt, hogy a lokisták teljesítsék az álmot, azaz bejussanak a csoportkörbe. A vasárnap esti 60 perc bizonyította, a vágyak túlnőtték a realitást, s hiába győzött a DVSC 26–24-re, összesítésben a románok 48–45-re nyerték a párharcot, s ők léphettek a következő körbe.

DVSC-TVP vs. Craiova
Debrecen - Nagyot küzdöttek a lokisták, de nem voltak kiemelkedő teljesítmények, így véget ért a kupakaland. Az EHF Kupa csoportkörébe jutás volt a tétje a DVSC-TVP-Craiova női kézilabda- mérkőzésnek. A párviadal első összecsapásán a román csapat 24-19-re diadalmaskodott hazai pályán, így a cívis...

Megszokták a légkört

– A meccs előtt úgy éreztem, le tudjuk dolgozni az ötgólos hátrányunkat. Jól kezdődött a meccs, elhúztunk 4–1-re, de ezután felébredt a Craiova. Ennyi idő kellett nekik, hogy megszokják a légkört, s utána már a saját játékukat tudták játszani. Ezt követően végig kontroll alatt tartották a mérkőzést. Talán, ha az elején nagyobb előnyhöz jutunk, másként alakulhatott volna, de nem tudtuk annyi góllal meglépni, hogy pánikot keltsünk a soraikban – kezdte a beszélgetést Varsányi Nóra. A játékosnak még hétfőn délelőtt is kiérződött a csalódottság a hangjából. Az első félidőben feltűnő volt, hogy a románok rendre eredményesek voltak a bal szélen, gólokat lőttek, heteseket, kiállításokat harcoltak ki. – A vezetőedzőnk, Tone Tiselj úgy dolgozta ki a taktikánkat, hogy a kapusaink szélről kapjanak lövéseket, mert azokat nagyobb eséllyel tudják hárítani, mint a középről jövőket. Sajnos a román szélsők nagyon jó napot fogtak ki, nem hibáztak, szinte mindent belőttek. A második félidőre változtattunk, de az sem igazán jött be, Cristina Florianu a hátán vitte a Craiovát, 9 gólig jutott.

Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A női kézilabda EHF Kupa 3. fordulójában a DVSC-TVP csapata a Craiova együttesét fogadta vasárnap 18.15-től. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on! Női kézilabda EHF Kupa, 3. forduló, 2. mérkőzés DVSC-TVP vs. Craiova 26 - 24 (13 - 14) ...

Extrák nélkül

Varsányi Nóra úgy érzi, másként alakulhattak volna a dolgok, ha nincsenek a sérülések, illetve Romániában a húszperces rövidzárlat.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

– Bebizonyosodott, hogy két közel azonos képességű csapat mérte össze erejét, éppen ezért sokat jelentett, hogy Karina Jezsikavára nem számíthattunk, míg Madalina Zamfirescu csak a hazai meccsen léphetett pályára. Egyértelmű, az idegenbeli találkozón buktuk el a továbbjutást: volt egy 20 perces rövidzárlatunk az első félidőben. Ha ott jobban kézilabdázunk, és nem kerülünk ötgólos hátrányba, akkor másként alakulhatott volna a visszavágó. Így is volt némi esélyünk, de ahhoz kellettek volna az extra teljesítmények a Hódosban, ám most senki sem tudott kiemelkedő produkciót nyújtani. A jobbszélső így zárta mondanivalóját:

Sajnálom, hogy nem sikerült a bravúr, mert ez a csodálatos közönség megérdemelte volna a sikert.”

Folytatás december végén

A debreceni csapat egy hét pihenőt kapott a szakmai stábtól, jövő héten hétfőn állnak újra munkába a lányok. A decemberi németországi világbajnokság miatt hosszú szünet következik a bajnokságban, a Loki legközelebb az esztendő utolsó előtti napján játszik: a Békéscsaba érkezik a Hódosba.

HBN-BN


Szubjektív

Mea culpa

Nagy dilemmában voltam vasárnap este: Varsányi Nóra megérdemli azt, hogy kiemeljem? A helyzeteit értékesítette, 4 gólig jutott, a támadófeladatát remekül ellátta, átlagon felül teljesített. Viszont védekezésben „szellős” volt a jobb szélünk, a románok rendre eredményesek voltak, gólt lőttek, büntetőket, kiállításokat harcoltak ki Varsányi oldalán. Emiatt úgy döntöttem, a kiemelkedő helyzetkihasználás és a visszafogott védekezés „kioltotta ” egymást, így nem lett „végig nagybetűs” a lokista szélső. Viszont nem hagyott nyugodni a dolog, ezért rákérdeztem, mi volt az oka a gyenge védekezésének. Jól tettem, hogy firtattam ezt, mert így kiderült, ez a taktika része volt, ami végül nem úgy sült el, ahogy azt a vezetőedző remélte. Így viszont jár a kiemelés: VARSÁNYI.