DVSC-TVP: Horváth-Pásztor agyrázkódás után védett szenzációsan

Horváth-Pásztor Bettina
Horváth-Pásztor Bettina - © Fotó: Kovács Anikó
Debrecen – Ha nehezen is, de diadalmaskodott a bajnokságban a DVSC-TVP női kézilabdacsapata, a piros-fehér hölgykoszorú az újonc Kecskemét vendégeként szerzett 2 pontot.

A meccs nagyon kiegyensúlyozott volt, a szünetben 13–13 volt az állás, végül 26–25-re nyert a Loki. A sikerben elévülhetetlen érdemeket szerzett Horváth-Pásztor Bettina, aki ötgólos hátránynál foglalta el a kaput, majd 53 százalékos hatékonysággal védett, megalapozva azt, hogy a cívisek fordítani tudjanak.

Kemény fából faragták

– Nem a legjobb előjelekkel készültem a meccsre, ugyanis agyrázkódás miatt nem edzhettem az utolsó napokban. A szerdai tréningen egy kapufáról visszapattanó labda fejen talált, s agyrázkódást szenvedtem.

Szívós vagyok, ha eltalálnak labdával megrázom magam, és csinálom tovább a dolgom, de ez most sokkal keményebb volt.”

Orvoshoz mentem, CT is készült, szerencsére megúsztam komolyabb sérülés nélkül, viszont a gyakorlásokat nem látogathattam. De a taktikai felkészülés nem maradt el, rengeteg videót néztem, alaposan tanulmányoztam az ellenfél játékosait. Lelkileg is felkészültem, ha védenem kell Kecskeméten, akkor tudjak hozzátenni a csapat eredményességéhez – osztotta meg a „belső információt” a kiváló kapus a Naplóval.

Fordítottak

– Bevallom, éreztem, hogy nehéz meccs vár ránk Kecskeméten. Annak ellenére, hogy újonc együttesről van szó, nem rossz a játékosállományuk. Reméltem, hogy a találkozó elején el tudunk húzni, és akkor nyugodtabb lehet a folytatás, de nem így alakult. Annak ellenére, hogy nem kézilabdáztunk rosszul, a gyors játékukkal és a lerohanásaikkal megnehezítették a dolgunkat. Mindössze 15 perc volt hátra, amikor a hazaiak öt góllal vezettek – ekkor kaptam lehetőséget a bizonyításra.

Nehéz a kispadról beállni, de ilyenkor azt érzem, hogy duplán kell teljesítenem. Ilyen motivációval védtem szombaton is, szerencsére hozzá tudtam járulni a győzelmünkhöz”

– fogalmazott a Loki hálóőre, aki már a következő feladatot tartja szem előtt.

– Keddtől minden a Siófok elleni meccsről szól. Kemény mérkőzés vár ránk, elsődleges feladatunk, hogy ne okozzunk csalódást a szurkolóinak a pénteki összecsapáson.

HBN-BN


Fotó: Derencsényi István
Debrecen - Egygólos győzelmet aratott a DVSC-TVP az újonc Kecskemét otthonában. A bajnoki címvédő Győr elleni 20 gólos idegenbeli vereséget követően a Kecskeméten otthonában kellett javítaniuk a lokistáknak. Fontos csapattaggal erősödött a DVSC, ugyanis az elmúlt időszakban sérüléssel bajlódó Kar...