DVSC-TVP: Hit és elképzelés nélkül vereség lett a vége

Akt.:
DVSC-TVP: Hit és elképzelés nélkül vereség lett a vége
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A nemzetközi kupasikert követően a K&H női kézilabda ligában kellett bizonyítania a DVSC-TVP együttesének, az ellenfél az Érd csapata volt idegenben. A vasárnapi bajnoki esélyese egyértelműen a házigazda alakulat volt, ám a szurkolók bíztak benne, ha a lokisták a Lubin elleni teljesítményt nyújtják, akkor megnehezíthetik Szabó Edina tanítványainak a dolgát.

Nos, nem így történt, rá sem lehetett ismerni a piros-fehérekre az első félidőben. Az EHF Kupában tapasztalt tűzből semmi sem érződött a cíviseken, hit és elképzelés nélkül kézilabdáztak az Érd Arénában. A 19. percben már rászámolt a hazai publikum a DVSC-re, ugyanis 13–3 állt az eredményjelzőn. A folytatásban sem történt lényegi változás, a félidőben 17–8-ra vezettek a vendéglátók.

A fordulást követően az előny tudatában főként a második sorát játszatta az érdi tréner, így esélyt nyílt arra, hogy a hajdúságiak kozmetikázzanak az eredményen. Ez igazából a hajrában sikerült, az utolsó négy találat a vendégek nevéhez fűződött, így 29–24-re nyert az Érd.

A Loki pénteken 18 órától a Budaörs gárdáját látja vendégül a Hódosban bajnoki összecsapáson.

HBN


K&H NŐI KÉZILABDA LIGA, 6. FORDULÓ
Érd – DVSC-TVP 29-24 (17–8)

Érd, 1350 néző.V: Mizsák, Schmidt

ÉRD: Janurik – KRPEZS-SLEZÁK 9 (3), M. González 3, A. Bulatovics 1, Kisfaludy 2, Klivinyi 4, C. Lassource 1 Csere: Foggea (kapus) SIGNATÉ 2, TÓTH G. 5 (2), Szabó L., Gávai, Kiss N. 2, Roberts, Bernát. Edző: Szabó Edina

DVSC-TVP: Horváth-Pásztor – Csáki 1 (1), Hajduch, Grigel 1, Sirián, Zamfirescu 3, Vantara-Kelemen 2 Csere: Lajtos (kapus), BORGES LIMA 6, Pálsdottir, PUNYKO 5, Tóvízi 1, Hársfalvi 5. Edző: Tone Tiselj

Az eredmény alakulása. 8. perc: 5–1. 19. p.: 13–3. 26. p.: 16–6. 38. p.: 21–11. 46. p.: 25–16. 52. p.: 28–19.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc Hétméteresek: 6/5, ill. 1/1
Mesterszemmel

Szabó Edina: Nagyon jó hozzáállással, fegyelmezetten, jó játékkal nyerte meg ezt a két pontot a csapat, úgyhogy gratulálok a lányoknak.

Tone Tiselj: Az Érd erősebb csapat nálunk. Megmutatták, hogyan kell űzni a modern kézilabdát. Rosszul kezdtük a mérkőzést, már nem először az idényben, de a második félidőben feljavultunk, tudtunk változtatni. Az elmúlt egy évben úgy tűnt, közel kerültünk az Érdhez, de most a különbség olyan, mint két éve. Nem véletlen, hogy az ellenfelünk a Ferencvárossal küzd a második helyért. Sok sikert kívánok nekik a nemzetközi porondon.