DVSC-TVP: ha piros hó esik, akkor is nyerni kell!

Pirosban: Hajduch Csenge
Pirosban: Hajduch Csenge - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Hajduch Csenge szerint maguk miatt, és a szurkolókért is muszáj lesz győzniük.

Az MTK Budapest ellen zárja a bajnokság első felét a DVSC-TVP – a női kézilabda NB I. 13. fordulójában, pénteken 18 órától csapnak össze a felek a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban (a mérkőzést a Hajdú Online élőben közvetíti). Pillanatnyilag a Loki tíz ponttal a tizedik, míg a fővárosiak hét egységgel a tizenegyedik pozícióban állnak. Az esélyek a cívisvárosiak mellett szólnak, bár a győzelemhez az kell, hogy azt nyújtsák a piros-fehérek, amire valójában képesek, ez ugyanis nem mindig sikerül a csapatnak.

Legutóbb az MTK győzni tudott, 24–20-ra verte a Vasast. A DVSC gyenge produkciója viszont nem ért pontot Kisvárdán, 29–23-ra kaptak ki Vantara-Kelemen Éváék. A fiaskót a szurkolók és a vezetőség sem hagyta szó nélkül, egyértelmű, a hajdú-bihariaknak össze kell kapniuk magukat.

Dolgoznak rajta

– Minket is megvisel, hogy nem tudjuk azt a teljesítményt nyújtani, amire igazán képesek lennénk, szoktunk arról beszélni a lányokkal, hogy ez miért lehet. Egy biztos, dolgozunk a megoldáson. Egy olyan útra léptünk, amelynek hatására megváltozhatnak a dolgok, akad bőven javítanivalónk, de mindent megteszünk a fejlődésért. Már az MTK ellen is úgy kell teljesítenünk, hogy azzal mi is, illetve a szimpatizánsaink is elégedettek legyenek.

Ha piros hó esik, akkor is nyerni kell, ennyivel tartozunk a szurkolóinknak”

– fogalmazott Hajduch Csenge, a DVSC átlövője, aki nem számít könnyű összecsapásra.

– Az edzőjük személyéből kiindulva, biztosan alaposan felkészültek belőlünk, szerintem konkrét taktikával érkeznek. Azonban mi is tudjuk, mi a dolgunk, lényeges, hogy jól kezdjük a meccset, a védelemnek össze kell állnia, hiszen az az alapja a támadásoknak. Természetesen mi is több pontra számítottunk a bajnokság feléhez érve, ezzel együtt még nem tettünk le a céljaink eléréséről, sűrű a középmezőny, azon leszünk, hogy elinduljunk fölfelé! – jelentette ki a kézis, majd hozzátette, az edzőváltás után Vida Gergő új impulzusokat hozott, amit kamatoztatni szeretnének.

Jó néhány ismerős nevet fel lehet fedezni a fővárosiak keretében, korábban Barna Éva, Dakos Noémi, Karnik Szabina, Slakta Petra és Valovics Nóra is megfordult a Lokiban, ami még pikánsabbá teszi a párharcot.

A hazai pálya

„Igaz, hogy csak hárommal van több pontja, a neveket tekintve jobb csapat nálunk a DVSC. A Hódosban sosincs könnyű dolga az ellenfeleknek, a hazai pálya mindenképpen mellettük szól, ettől függetlenül persze nem feltett kézzel megyünk Debrecenbe. Az edzőváltás után talán most nem a legstabilabb a helyzetük: a Fradi ellen egész jól játszottak, de Kisvárdán például vereséget szenvedtek” – olvasható az MTK vezetőedzője, Golovin Vlagyimir nyilatkozata a csapat honlapján.

HBN


Fotó: Derencsényi István
Debrecen - Ábrók Zsolt szerint ebben az idényben a csapat ritkán játszik a képességeinek megfelelően. Fontos bajnoki mérkőzést veszített múlt héten a DVSC-TVP együttese a tabellán mögötte helyezkedő Kisvárda otthonában. A csapat hivatalos honlapján megjelenő mérkőzésbeszámoló utolsó bekezdése arr...

Kósa Lajos az épülő stadion lelátóján, 2014-ben / A DVSC szurkolótábora az új arénában
Debrecen - A férfi kosárlabda és a jégkorong kifejezetten egyetemi sportág. Több tanulmány is foglalkozott már azzal, hogy a magyar futball piaca, avagy a magyar futballt körülvevő társadalmi érdeklődés potenciálisan mekkora. A Fradié a legnagyobb, hiszen másfél millió ember mondta azt, hogy é...