DVSC-TVP: Ebben a meccsben ennél sokkal több volt

Akt.:
DVSC-TVP: Ebben a meccsben ennél sokkal több volt
© Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen, Dunaújváros – A K&H női kézilabda liga rájátszásának első etapjában a DVSC-TVP a Dunaújvárosi Kohász csapata ellen küzd a legjobb négy közé kerülésért. A párviadal első összecsapását az EHF-kupa döntőjébe jutó újvárosiak otthonában játszották szerdán este.

A debreceniek remekül használták ki azt a fáradtságot, ami a nemzetközi bravúr hozadéka volt a hazaiak részéről; kemény védekezés után sorban lőtték a lerohanásos gólokat, kialakítva egy biztos háromgólos előnyt. Horváth-Pásztor remekül védett, elől pedig felváltva vállalták magukra a gólszerzést a lokisták, Karnik, Kudor, Klikovac és Kelemen rendre betalált. A remek átlövések és nagyszerű bejátszások meghozták az eredményt, a szünetben 15–12-re vezetett a Debrecen.

A második félidő is jól kezdődött a vendégek szempontjából, a meglepetésre kapuba álló Lajtos öt kísérletből ötöt védett. A 37. percben 18–13-ra vezettek a cívisek, ám ezután feltámadtak a hazaiak, Bulathék a 47. percben utolérték a DVSC-t (19-19), majd a vezetést is átvették (21–20). A hajrát döntetlenről kezdték a csapatok (23–23), de a Dunaújváros sokkal dinamikusabb és eredményesebb volt. Végül 29–24-re nyertek Kovács Annáék, így ötgólos előnnyel várhatják az április 20-ai debreceni visszavágót.

A Debrecen nagy lehetőséget szalasztott el, ebből a meccsből sokkal többet kihozhatott volna, ha végig bírja azt a tempót, amit 37 percig diktált.

HBN


A tények

DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ KA–DEBRECEN-TVP 29–24 (12–15)

Dunaújváros, 700 néző. V: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki

DUNAÚJVÁROS: OGUNTOYE – AZARI 3, KOVÁCS A. 8 (2), Bulath 4 (2), Triscsuk 3, Horváth B., VINCZE 5. Csere: Triffa (kapus), Takács D. 3, Szalai 3. Edző: Zdravko Zovko

DEBRECEN: HORVÁTH-PÁSZTOR – Slakta, KARNIK 6, Kudor 4, KLIKOVAC 7, Deszpotovics 2 (1), Kelemen 2. Csere: Lajtos (kapus), Garbuz 1, Siska 2 (1), Szilágyi Á., Varsányi. Edző: Anton Tiselj

Az eredmény alakulása. 5. perc: 1–4. 11. p.: 4–7. 20. p.: 8–9. 37. p.: 13–18. 48. p.: 21–20. 58. p.: 27–23

Kiállítások: 6, ill. 16 perc

Hétméteresek: 5/4, ill. 3/2

Mesterszemmel

Zdravko Zovko: Boldog vagyok a hajrában látottak után. Az első félidőben erősen érződött csapatomon a mentális fáradtság. Azonban játékosaimban mégis maradt annyi energia, hogy reagáljanak a helyzetre, változtassanak és megszerezzék a győzelmet. A Debrecen kemény csapat, nagyon jól kell játszanunk a második mérkőzésen a továbblépés érdekében.

Tone Tiselj: A Dunaújváros sokkal jobb gárda, nem véletlenül rabolt pontot a világ egyik legjobb csapatától, a Győrtől, valamint a Ferencvárostól is. A találkozó háromnegyedéig remekül játszottunk, utána azonban tapasztalatuknak, játékerejüknek köszönhetően fölénk kerekedtek a hazaiak.
További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek