DVSC-TVP: csakis a győzelem elfogadható a Budaörs ellen

Lajtos Nóra
Lajtos Nóra - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Lajtos Nóra reméli, a debreceni alakulat ismét a harcosabb, szebbik arcát mutatja a pénteki bajnokin.

A DVSC-TVP számára közel kéthetes szünetet követően folytatódik a K&H női kézilabda liga, a debreceniek a Budaörs gárdáját fogadják pénteken 18 órától a Hódos Imre-sportcsarnokban. A Loki a két váratlan, az MTK-tól és a Békéscsabától elszenvedett vereséget követően a tabella negyedik helyéről visszacsúszott a hatodik pozícióba, míg a vendégek a 9. helyezést birtokolják a pénteki meccs előtt. A papírforma egyértelműen a házigazda piros-fehérek mellett szól, ám óriási hiba lenne félvállról venni a budaörsieket, akik egyre masszívabb csapat benyomását keltik, s képesek megnehezíteni a riválisuk dolgát. Erről érdemes megkérdezni a siófokiakat, akik sima, 24–19-es vereséget szenvedtek a Mihály Attila által edzett alakulat otthonában.

Kell a koncentráció

Nem a megszokott mederben folyt a felkészülés a Debrecennél, hiszen Tione Tiselj egészségügyi problémái miatt hazautazott Szlovéniába pihenni, így a vezetőedző nélkül zajlott a munka a múlt héten. De ez nem befolyásolta a gárdát, a lányok teljes koncentrációval végezték a feladatokat a gyakorlások során – állítja a szakmai stáb. Bár a hosszú bajnoki pauza alatt volt idő a beszélgetésre, a játékosok nem találták a magyarázatot arra, miért hullámzó a csapat teljesítménye.

– Nem lettünk okosabbak, senki sem érti az okát annak, hogy miként tudunk két nagyon rossz meccset produkálni, közte meg egy bravúros győzelmet aratni egy esélyesebb ellenféllel szemben. Ezt nem igazán lehet megmagyarázni. Annyi biztos, hogy fontos négy pontot vesztettünk, ami hiányozni fog a végelszámolásnál – nyilatkozta a Naplónak Lajtos Nóra, a DVSC-TVP kapusa.

Ez a bajnokság bizonyította, a Győr és a Fradi kiemelkedik a mezőnyből, ám a többi csapat közül bárki legyőzhet bárkit. Ha kisebb a koncentráció a szükségesnél, akkor bármikor baj lehet.

A pénteki összecsapás egyértelmű esélyese a Loki, de ezt a pályán is bizonyítani kell.

Harcoljatok!

– Az utóbbi időkben jó formában játszik a Budaörs, látszik rajtuk az elvégzett munka. Pálos-Bognár Barbara és Hornyák Ágnes személyében rutinos, klasszis teljesítményre képes kézilabdázóik vannak, kulcsfontosságú lesz, miként tudjuk kikapcsolni őket a játékból. Hazai pályán csakis a győzelem kiharcolása lehet a célunk. Bízom benne, a csapatunk újra a harcos, küzdő arcát mutatja majd, mert a Hódosban, a saját közönségünk előtt nem engedhetjük meg, hogy a riválisunk jobban akarja a sikert, mint mi! – mondta határozottan a kiváló hálóőr.

HBN-BN


A találkozót a Hajdú Online pénteken 18 órától élőben közvetíti.