DVSC-TVP: a helyosztó lesz a sorsdöntő

Akt.:
A Kispest csapatával vívott bajnoki találkozót a DVSC-TVP pénteken este a Hódosban
A Kispest csapatával vívott bajnoki találkozót a DVSC-TVP pénteken este a Hódosban - © Fotó: Matey István
Debrecen – A debreceniek arra készülnek, hogy a Dunaújvárossal meccselnek a bronzéremért. Várhatóan a nemzetközi szereplés is tétje lesz a hétvégi női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjének, ahol DVSC-TVP–Győr, FTC–Dunaújváros elődöntőket rendeznek szombaton, míg a helyosztókra vasárnap kerül sor.

A mai napig emlékezetes mérkőzésen, 22–21-re legyőzte a DVSC-TVP az Érd csapatát február 15-én a Hódos Imre-sportcsarnokban, s ezzel a sikerrel bejutott a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.
Az álom most folytatódhat, hiszen ezen a hétvégén Kecskeméten rendezik a Final Fourt, ahol szombaton Loki–Győr és Fradi–Dunaújváros elődöntőket rendeznek, majd vasárnap az érmekért csatáznak a gárdák. A honi szövetség arról adott tájékoztatás, hogy az eseményre minden jegy elkelt elővételben, így a helyszínen, azaz a Messzi István Sportcsarnokban már nem lehet belépőt váltani. Információink szerint a Lokit mintegy 160 drukker buzdítja majd a vasárnapi helyosztón.

Realitás

– Való igaz, az elsődleges célt, azaz a négyes döntőbe jutást már elértük, de még vannak vágyaink. Ha a realitás talaján maradunk, akkor a vasárnapi finálét az ETO és a Ferencváros játssza, míg mi a Dunaújvárossal meccselünk a bronzéremért. Szeretnénk a Győrrel egy jó ritmusú összecsapást játszani, s ezzel felkészülni a bronzcsatára. A Dunaújváros ellen nyerni akarunk, s ez a siker vélhetően jogot szerzünk a nemzetközi kupában való indulásra – kezdte a beszélgetést a Loki csapatkapitánya, Kelemen Éva. – Ilyen még nem nagyon volt a pályafutásom során, hogy öt nap alatt három fontos tétmeccsen kelljen pályára lépnem. A kialakult helyzethez igazította Tone Tiselj a munkánkat, az érdi bajnokin is sokat cserélt, rotálta a játékosokat, hogy minél frissebbek legyünk a Magyar Kupára.

Mindent a sikerért

A Dunaújváros csapatával ebben a szezonban egyszer talál­kozott a Loki tétmeccsen, akkor 30–29-re a cívisek nyertek a Hódosban megrendezett bajnokin. – Ha valóban összejön az, amit a papírforma ígér, egy teljesen más meccset vívunk a Kohásszal vasárnap. Mást ne mondjak, most semleges pályán lesz a mérkőzés, bár azt hallottuk, hogy rengeteg drukker buzdít majd bennünket a helyszínen. Mivel ugyanazokért a célokért küzd mindkét gárda, nagyon kemény derbire, igazi kupacsatára van kilátás. Közel azonos képességű a két alakulat, szerintem az dönthet, hogy mentálisan ki lesz az erősebb. Természetesen nyerni akarunk, de ezt csakis akkor tudjuk megvalósítani, ha mindenki kiveszi a részét a feladatokból. Azt szeretném látni a pályán, hogy valamennyi lokista mindent elkövet a sikerért. Az utóbbi évek egyik legnagyobb sikere lenne klubszinten, ha éremmel térnénk haza Kecskemétről – zárta mondandóját Kelemen Éva, aki korábban, a Békéscsaba játékosaként már szerzett ezüst- és bronzérmet is a Magyar Kupában.

HBN–BN


Garbuz elhagyja Debrecent

Marija Garbuz a Kisvárda alakulatát erősíti a következő idénytől, a szabolcsi együttessel 1+1 éves szerződést kötött – tudatta a Loki honlapja.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek