DVSC: Tisza és egy kapus érkezhet hamarosan

Akt.:
Tisza Tibor (fehér mezben) visszatérhet Debrecenbe
Tisza Tibor (fehér mezben) visszatérhet Debrecenbe - © Fotó: Matey István
Debrecen – A zuhanyhíradó hírei szerint a legutóbb a Szpariban játszó Tisza Tibor még a héten visszatérhet Debrecenbe.

Bár eddig csupán a másfél éves kölcsönjátékból visszatért Sós Bence szerződtetését jelentette be hivatalosan a DVSC vezetősége, hamarosan újabb futballisták érkezhetnek a nyáron igen csak megfogyatkozott Lokiba.

Brkovics mégis megy?

– Másfél évet töltöttem Mezőkövesden, nagyon sok tapasztalattal és élménnyel gazdagodtam – nyilatkozta Sós a cívisvárosi gárda honlapján.

Örülök, hogy visszatérhetek Debrecenbe, már nagyon vártam ezt a napot. Szeretném bebizonyítani a vezetőségnek, és a szurkolóknak, alkalmas vagyok arra, hogy kezdő játékos legyek a DVSC-ben.”

– Volt több megkeresésem más NB I-es csapatoktól, de úgy gondolom, hogy szakmailag a Loki az a csapat, amely a fejlődésemet legjobban szolgálja. Az sem mellékes szempont, amiért nagyon szerettem volna már visszatérni, hogy ez a klub volt az, amelyik 16 éves koromban Hódmezővásárhelyről kiemelt engem. Szeretném most meghálálni a vezetőségnek, a drukkereknek és a szüleimnek, hogy támogattak – fogalmazott Sós Bence.

Még egy nagy visszatérője lehet a Debrecennek, mégpedig Tisza Tibor személyében. A támadó tavaly augusztus végén távozott Nyíregyházára, és a Loki mezét az NB II-es Szpariéra cserélte. Az első osztályba való feljutást célul kitűző nyírségiek végül csak a 12. helyet tudták megszerezni, s ezt követően több, élő szerződéssel rendelkező labdarúgójukat is elengedték. Tisza tehát szabadon távozhat Nyíregyházáról, és könnyen lehet, hogy ismét a DVSC játékosa lesz.

A hajdúságiaknak szükségük lesz legalább egy kapusra is még, hiszen Danilovics a kölcsönadás lejárta után visszatért Felcsútra, Verpecz István pedig szintén elhagyta a piros-fehéreket, ő Pakson köthet ki. Információink szerint az új hálóőr külföldről érkezhet.

Továbbra is kérdéses a belső védő, Dusan Brkovics sorsa, őt lehet, hogy nem tudja megtartani a Loki, a szerb futballista – bár múlt péntekre ígérték, hogy megjön – még nem tért vissza Debrecenbe.

Holman Dávidot a Puskás Akadémia csábította, a középpályás jelen állás szerint mégis marad a Lokinál, ellenben Mengolo és Chuka távozása nem lenne meglepetés. Ha minden igaz, csatárt is keresnek a nagyerdei együttesnél, gólerős játékosokban ugyanis nem dúskál a DVSC.

HBNElkezdte a DVSC, még igen foghíjas kerettel

A hajdúságiak elsősorban fiatal, magyar játékosokkal képzelik el a jövőt, zajlik a csapatépítés.

 


DVSC: Tőzsér szerint észszerű döntés született

A Loki csapatkapitánya nyilatkozott a felkészülésről és az új szakmai stábról.

 


A Loki a Kövesddel, a Balmaz a Vidivel játszik az új szezon első meccsén

Elkészült az OTP Bank Liga első három fordulójának sorsolása.További hírek a Sport kategóriából