DVSC-TEVA – PSV Eindhoven – Elmaradt a várt bravúr

DVSC-TEVA - PSV Eindhoven
DVSC-TEVA - PSV Eindhoven
A Loki az első félidőben remekül játszott, ám a folytatás a PSV-é volt.

A DVSC-TEVA harmadik Európa Liga-csoportmeccsére került sor csütörtökön a Puskás Ferenc Stadionban, a már „megszokott” albérletében a Loki a holland bajnokság és az I jelű kvartett listavezetőjét, a PSV Eindhovent fogadta.

Az összecsapásnak természetesen Dzsudzsák Balázs személye adta meg a pikantériáját: az egykori debreceni kedvenc mára a BEK-győztes gárda húzóemberévé vált, Dzsudzsi tehát a barátai ellen készülődhetett. Bár egyik legjobb viszonyban Laczkó Zsolttal van, ezúttal a pályán nem futhattak össze a cimborák, ugyanis Laczkó sérülése kiújult, helyét Fodor Marcell vette át a védelem bal oldalán.

Nézze meg a fotókat!

A mérkőzés iránt jóval nagyobb volt az érdeklődés, mint például a Harkov ellen, – tizennyolcezren voltak – de ez azért előre borítékolható volt.

 

Mijadinoszki-percek

 

Nem kezdett megilletődötten a Debrecen, ahogyan ígérték, egységesen, egymást kisegítve futballoztak. Az első tíz percet egy Coulibaly-lehetőség zárta, majd rá tíz percre Afellay próbálkozott harmincról.

Az említett két játékost megirigyelhette Mijadinoszki, mert a hátvéd is helyzetbe került: közelről a jobb oldali kapufát döngette meg. Egyre jobb volt a Loki, ami a 36. percben góllá érett. Ismét Mijadinoszki sertepertélt fönn, Czvitkovics szabadrúgását közelről vágta a kapuba!

Nézze meg a videót!

Mindössze négy percig örülhettünk, amikor a hórihorgas Engelaar átverte a védőket és a hálóba helyezett. A szünet előtt Dzsudzsák mutatta meg, hogy „velünk van”, 12 méterről, tiszta helyzetben a bal sarok mellé durrantott.

 

Eldugták a labdát

 

A szünet után még akadt egy ígéretes Czvitkovics-lehetőség, de a lövésébe beleléptek, ám ami ezután következett, az már nem nyerhette el tetszését a publikumnak. Malinauskas a sokadik vakrepülését végezte el, ám a 66. percben ennek gól lett a vége. Sajnos, 1-2 után már nem tudott felpörögni a Lokomotív, a PSV pedig ügyesen eldugta a játékszert. Szervezettek voltak a debreceniek hátul, de valódi csatárjáték nélkül igen nehéz dolguk akadt. Herczeg András mentségére legyen mondva, a padon sem ült vérbeli, veszélyes támadó. Az eredmény tehát már nem változott, jól teljesített a DVSC, de ez ezúttal csak a szoros vereséghez volt elegendő.

Az EL következő körében, november negyedikén Eindhovenben lép pályára a Loki. HBN-TN

 

Mesterszemmel

Herczeg András: Tudtuk, hogy jobb csapat a PSV, de mi is fegyelmezettek voltunk ma. Sikerült megszereznünk a vezetést, de az egyenlítő gól előtt elkövettünk egy helyezkedési hibát. A második félidőben fölénybe került a PSV, sajnos, mi nem tudtuk annyit birtokolni a labdát, ahogy szerettük volna. Gratulálok a PSV-nek, de véleményem szerint szerencsés találattal szerezték meg a győzelmet.

Fred Rutten: Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl, sokáig nem tudtunk betalálni a debreceni kapuba. Akkor lett könnyebb a dolgunk, amikor az ellenfél elfáradt, ezáltal több esélyünk nyílt a sikerre. Nagyjából azt kaptam a Lokitól, amit vártam, mi későn kezdtük azt játszani, amit kértem a futballistáktól.További hírek a haon-sportoldal kategóriából