DVSC: Tényleg hazai ez a pálya

DVSC: Tényleg hazai ez a pálya
© Fotó: Kovács Péter
Debrecen – A DVSC az MTK ellen is folytatta remeklését a Nagyerdei Stadionban, ezúttal 3–1-re nyertek a hajdúságiak.

Csupán a bajnoki címvédő Vidi tudott három ponttal távozni a most futó, és lassan a végéhez közeledő bajnoki idényben a Nagyerdei Stadionból, ezért joggal bízhattak benne a debreceni szurkolók, hogy szombaton az MTK-t is sikerül legyűrnie Herczeg András alakulatának.

A kék-fehérek nemrég edzőt váltottak, a gárdát az első osztályba feljuttató Feczkó Tamásnak megköszönték a munkáját, helyét Lucsánszky Tamás vette át. Ez azonban nem változtatott lényegesen azon, hogy a kék-fehérek stílusos futballt játszanak, és bárkinek tudnak kellemetlenséget okozni.

Jó kezdés

A Loki nem titkolt célja a dobogó, amelyért nagy harcban van, mostanában főként az Újpesttel.

Hazai szempontból remekül indult a találkozó, hiszen az 5. percben már a vendégek hálójában táncolt a labda. A „tettes” Ferenczi János volt, aki Bényei Balázs passzát verte be a kapuba. Megvolt a kitűnő alaphang, és a DVSC támadásban maradt. A 21. minutumban Ferenczi ismét nem finomkodott, a kapusról kipattanó labdát kapásból a sarokba varrta, megduplázva előnyét csapatának.

Bő félóra elteltével – bár semmi nem utalt rá – szépített az MTK, a „nagy öreg” Torghelle Sándor lőtt a kapuba.

A második játékrészre úgy jöttek ki a felek, hogy a Loki igyekezett eldönteni a meccset, a fővárosiak pedig próbáltak legalább egy pontot megszerezni a Nagyerdőn.

A Debrecen tett a céljaiért többet, de ez csak a 69. percben mutatkozott meg gólban is. Úgy tűnik, ez a szépségdíjas találatok meccse volt hazai szempontból, ugyanis Ferenczi gyönyörű passzát Bódi Ádám jobbal, kapásból zúdította a hálóba!

A három pont sorsa ezzel el is dőlt, a hajrában mindkét kapu előtt akadt még veszélyes helyzet, a legvégén a Loki csapatkapitánya, Tőzsér Dániel járt nagyon közel a gólhoz, de kétszer egymás után is lepattant valakiről a hálóba tartó lövése.

Sikerével a DVSC továbbra is tapad az Újpestre, legközelebb Takácsék a Honvédhoz látogatnak.

TN


OTP Bank Liga, 27. forduló

DVSC-MTK 3–1 (2–1)

Nagyerdei Stadion, 3200 néző. Vezette: Kassai (Vígh-Tarsony, Szalai)

DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Varga K. (Csősz, 56.), Haris (Jovanovic, 85.), Tőzsér, Bódi – Szécsi, Takács (Zsóri, 63.)

MTK: Horváth L. – Balogh B., Pintér, Gengeliczki – Katona, Kanta, Vass (Schön, 46.), Bognár, Selin – Gera (Lencse, 84.), Torghelle (Diallo, 77.)

Gól: 1-0 Ferenczi (5.), 2-0 Ferenczi (21.), 2-1 Torghelle (36.), 3-1 Bódi (69.)

Sárga lap: Katona (48.), Pávkovics (70.), Pintér (74.)


Magabiztosan győzött a Debrecen
Debrecen - A Loki 3–1-re győzte le az MTK csapatát Debrecenben, a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában. A Debrecen nagyon jól kezdte a mérkőzést, gyors, kombinatív játékkal lepte meg a vendégeket. Olyannyira, hogy a Loki hátvédje, Ferenczi János már az 5. percben megszerezte a vezetést. A köv...

Herczeg András
Debrecen - A DVSC vs. MTK (3-1) OTP Bank Liga-mérkőzés után a két edző, Herczeg András és Lucsánszky Tamás értékelte a látottakat. Herczeg András: Nagyon jól kezdtük a találkozót, az első 25 percben rúgtunk is két szép gólt. Ezt követően gyengébbek voltunk, szépített is az MTK. A második félidőt ...

DVSC vs. MTK
Debrecen - A labdarúgó OTP Bank Liga 2018/2019-es szezonjának 27. fordulójában a Debreceni VSC csapata az MTK Budapest együttesét fogadta szombaton 17 órától a Nagyerdei Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on! Labdarúgó OTP Bank Liga NB I, 27. forduló ...