DVSC Törökországban – A földetérés eufóriája

DVSC Törökországban – A földetérés eufóriája
Kedden este, helyi idő szerint negyed tizenegykor megérkezett a törökországi Belekbe a DVSC-TEVA labdarúgó csapata, a magyar bajnok tíz napon át edzőtáborozik majd a tengerparti városban.

Az repülőút nem volt zökkenő mentes és a menetrendben is akadtak kisebb késések: Ferihegyen negyven perccel tovább kellett a csapatnak várakoznia az Isztambulba induló gépre, a Boszporusz partján pedig olyan hóvihar fogadta a debrecenieket, hogy az Antalyába tartó repülőgép is csak félórás várakozás után kaphatott felszállási engedélyt.

A DVSC-TEVA különítményének a késés volt a legkisebb gondja, az igazi riadalmat a kétszer is komoly viharba keveredő vasmadár okozta. A magyar főváros és a Boszporusz közötti légi úton a táv második felénél akadtak kisebb „döccenők”, de a másfél percnyi ijedtséget az utasok hamar elfeledték a sikeres landolás után, bár a figyelmes szemlélő láthatott néhány hófehér arccal sétáló futballistát

Ám a fekete leves csak ezután következett, a rendkívül rossz időjárási körülmények között útnak induló antalyai gép a leszállás előtti percekben úgy hánykolódott, mintha valami ócska lélekvesztő volna a háborgó tengeren. A többség rémülten markolta az ülése karfáját, voltak, akik aprókat sikoltottak, még a mindig laza és mosolygós Luis Ramos arcán is nyugtalanság tükröződött.

Amikor az utasok kikászálódtak a gép gyomrából, szinte eufórikus öröm lett úrrá mindenkin, ami gyaníthatóan nem csak a langyos antalyai szellőnek volt köszönhető