DVSC: senki sem veheti őket félvállról!

Varsányi Nóra
Varsányi Nóra - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A tavaly mindent megnyerő győriek otthonában sem feltartott kezekkel lép pályára a DVSC Schaeffler.

Talán az idény legnehezebb mérkőzése elé néz a Loki, ugyanis a K&H női kézilabdaliga következő fordulójában a tavaly mindent – bajnoki cím, kupagyőzelem, Bajnokok Ligája – besöprő Győr vendége lesz vasárnap délután. A piros-fehérek felemásan kezdték a szezont, hiszen a siófoki vereség után a keleti rangadón magabiztosan verték a Békéscsabát, míg a Rába-partiak mind a három bajnokijukat megnyerték. Azt talán még a legelvakultabb debreceni drukkerek is elismerik, hogy a dunántúliak az összecsapás favoritjai, de természetesen a piros-fehérek nem feltartott kezekkel utaznak a Dunántúlra.

– Nagyon készültünk a Csaba elleni rangadóra, hiszen tudtuk, javítanunk kell, mert a siófoki bemutatkozásunk nem úgy sült el, ahogy terveztük – tekintett vissza Varsányi Nóra a múlt pénteki találkozóra.

A győzelemmel ki akartuk engesztelni a szurkolóinkat is, úgy gondolom, ez talán sikerült. A végeredmény ellenére ez nem volt egy könnyű mérkőzés, mindkét csapat átérezte az összecsapás presztízsét és ennek megfelelően keményen küzdött.”

A Rába-partiak mindenki számára hatalmas feladatot jelentenek, hiszen a keretükben minden posztra legalább kettő klasszis jut. Mindhárom idei találkozójukból láttam már egy-egy félidőt, egy kézilabdabarátnak sem mondok újat azzal, hogy nagyon jók, a meccseken csak sprintben közlekednek, mert minden támadást szeretnének minél gyorsabban befejezni. Természetesen nekik is vannak hibáik, még nem biztos, hogy teljesen átálltak az új edző által elképzelt játékra – hívta fel a figyelmet a jobbszélső.

Nem szabad megijedni

A nyáron a sikert sikerre halmozó Ambros Martint az addigi segítője, Danyi Gábor váltotta a győrieknél, amely egy új védekezési rendszer bevezetését is jelentette a címvédőnél. Egy agresszív 3-2-1-es szisztémát alkalmaznak, amelyből a megszerzett labdákkal villámgyorsan odaérnek az ellenfél kapuja elé. A siker egyik titka lehet, ha sikerül lelassítani a játék ritmusát, amelyhez a piros-fehéreknek türelmesen, hosszan kell támadniuk, lehetőleg minimalizálva a technikai hibák számát.

– Győrben különösen fontos lesz, hogy ne engedjük el a hazaiakat a mérkőzés elején, mert az szinte biztos, hogy megpecsételné a sorsunkat. Én Görbicz Anitával és Fodor Csengével fogok a leggyakrabban találkozni a pályán; Görbét senkinek sem kell bemutatni, Csenge pedig egy sokra hivatott fiatal, aki nagyon jó formát mutat eddig ebben az idényben.

Azt várom, hogy szorongassuk meg őket, amennyire csak lehet. Ne egy barátságos meccset játsszunk velük, hanem dolgoztassuk meg a győrieket, hogy ne vehessenek félvállról minket. Ha mindent beleadunk, akkor felemelt fejjel jöhetünk majd le a pályáról”

– bizakodott a remek jobbszélső.

A mérkőzés vasárnap 16.30-tól kezdődik a győri Audi Arénában, melyet az M4 Sport élőben közvetít.

MSZ


Debrecen - Egy pillanatig sem forgott veszélyben a Loki győzelme a derbin. A siófoki vereség után szurkolói kiengesztelésére készült a DVSC Schaeffler, erre pedig remek alkalomnak mutatkozott a Békéscsaba elleni keleti rangadó. Remek hangulatban A találkozó rangjának megfelelően nagy elánnal ve...Sporthírek