DVSC Schaeffler: nagy élmény lesz a szerdai meccs

Akt.:
DVSC Schaeffler: nagy élmény lesz a szerdai meccs
Debrecen – A világ legjobb női kézilabdacsapata minden hibára könyörtelenül lecsap.

A keleti derbi után újabb rangadót vív a K&H női kézilabdaligában a DVSC Schaeffler együttese, mely szerdán 18 órától a címvédő Győrt fogadja a Főnix Csarnokban. Míg a Békéscsaba ellen a Loki számított favoritnak, ezúttal ez nem így lesz, hiszen a találkozó toronymagas esélyese a tavaly triplázó (bajnokság, kupa és Bajnokok Ligája-győzelem) kisalföldi sztárgárda.

Meg akarják mutatni

– A viharsarki meccsünk nagyon nem úgy sikerült, ahogy terveztük: rosszul kezdtünk, hagytuk, hogy a Békéscsaba belelkesedjen, és amikor lehetőségünk lett volna fordítani mindig belehibáztunk – ismerte el Varsányi Nóra, az együttes jobbszélsője. – Szerdán a világ legjobb együttese érkezik hozzánk, amely minden poszton két-három klasszis játékossal rendelkezik. Mivel hétvégén komoly BL-meccset vívtak, így előfordulhat, hogy ezúttal azok a játékosok kapnak több szerepet akik szombaton kevesebb időt töltöttek a pályán, de pont ezért ők is meg akarják mutatni, hogy vannak olyan jók, mint a poszttársaik – véli a nemrég szerződést hosszabbító szélső.

Már várja

Az elmúlt években erre az egy meccsre a Főnix Csarnokba költözött a Loki, idén sem lesz ez másképp. A debreceni lányok már vasárnap ott edzettek, hogy szokják a távolságokat és a pályaborítást.

Az már régen rossz, ha valakit egy ilyen összecsapásra motiválni kell. Jó hangulat lesz, most olyanok is ott lesznek a lelátón, akik nem feltétlenül járnak a meccseinkre, de ez valahol érthető, hiszen a világ legjobb játékosaiból láthatnak jó párat a parketten majd.”

– Én már várom, szerintem nagy élmény vár ránk, jó lesz ilyen „extra” kézilabdázók ellen játszani. Múlt hét közepétől készülünk a kisalföldiekre, az új szakvezető érkezése óta még nagyobb tempóban kézilabdáznak, nagyobb hangsúlyt fektetnek a gyorstámadás-befejezésekre. Emiatt a védekezésük kevésbé stabil, így a meccseiken rengeteg gól esik. Nem szabad „belealudnunk” a kezdésbe, minél hosszabb ideig kell támadnunk, nem elszórva a labdát, mert azzal felkínálnánk nekik az esélyt a könnyű találatok szerzésére, amit valószínűleg könyörtelenül kihasználnának – nyilatkozta Varsányi.

MSZ