DVSC Schaeffler: közleményben kér elnézést a klub a győriektől

A szerdai, Győr elleni találkozón
A szerdai, Győr elleni találkozón - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Több mint 5500-an látogattak ki a szerda esti DVSC Schaeffler-Győri Audi ETO KC bajnoki mérkőzésre a Főnixbe, remek atmoszférát teremtve a csarnokban. Sajnos a hangulatba időnként belerondított egy-két felharsanó rigmus, amely jellemzően a vendégcsapatot és szurkolóit találta meg.

Mivel a rangadót a televízió élőben sugározta, így sok tízezer szurkoló fülét üthették meg a nyers megfogalmazások. A Loki hivatalos honlapján csütörtökön megjelent egy közlemény a történtekkel kapcsolatban, amelyben a mérkőzésen elhangzott obszcén bekiabálások miatt elnézést kértek a vendégcsapat játékosaitól, vezetőitől és szurkolóitól hangsúlyozva, hogy a győriek szurkolói évek óta minden atrocitás nélkül szurkolhatták végig a találkozókat, semmilyen inzultus nem érte őket a csarnokban. Lapunk a közlemény miatt kereste a kapcsolatot a szurkolókkal, akik jelezték, hogy nem kívánnak reagálni a kézilabdacsapat oldalán megjelentekre.

A közlemény változtatás nélkül:

„A február 27-én lejátszott DVSC SCHAEFFLER–Győri Audi ETO KC mérkőzésen elhangzott obszcén bekiabálások miatt ezúton szeretnénk elnézést kérni a vendégcsapat játékosaitól, vezetőitől és szurkolóitól. Mindez abszolút nem jellemző a két klub viszonyára, s a korábbi években lejátszott DVSC–Győr meccseken sem volt példa hasonlóra.

Sajnálnánk, ha ez maradna meg a közvéleményben a Főnix Csarnokban lejátszott mérkőzés után, amely a kézilabda igazi ünnepe volt. Mert Magyarországon csarnokban még soha nem rendeztek bajnoki mérkőzést ennyi néző előtt!

Azt is fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a Győr szervezetten érkező szurkolói évek óta minden atrocitás nélkül szurkolhatják végig a találkozókat, semmilyen inzultus nem éri őket a csarnokban, a hazai szurkolók között békében, a debreceniekkel beszélgetve tölthetik idejüket a büfékben. Ez most is így történt. A csodás eredménysorral büszkélkedő győri női csapatnak sok rajongója van megyénkben és Kelet-Magyarországon. Olyanok, akik nem a vendégszektorba váltottak jegyet, mégis az ETO sikeréért szorítanak. Ezek a szurkolók a lelátón a hazai drukkerek között ülve (néhányan alig 10-15 méterre a hazai B-középtől) ünnepelhették kedvenceik góljait, s tehették mindezt úgy, hogy semmi okuk nem volt félelemre, aggodalomra.

A két klub közti viszonyt jól példázza, hogy a Győri Audi ETO KC és a DVSC SCHAEFFLER összefogásának köszönhetően 600 ezer forint gyűlt össze a győri székhelyű „LURKÓ Győri Kórház Gyermekosztályért Alapítvány” és a debreceni „Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány” javára.

Reményeink szerint a mérkőzést helyszínen megtekintő több mint 5 és félezer nézőben a meccs jelentős részében tapasztalható remek hangulat marad meg, s a jövőben is ez jellemzi majd a két klub debreceni találkozóit!”

E sorokra a Győri Audi ETO KC elnöksége is reagált a klub saját honlapján, méghozzá a következőképpen:

„A 2019. február 27-én a debreceni Főnix Csarnokban lejátszott DVSC SCHAEFFLER-Győri Audi ETO KC magyar bajnoki mérkőzésen a hazai együttes szurkolótáborának egy kis csoportja sértegette és trágár kifejezésekkel illette játékosainkat, klubunkat. Az esettel – mint ahogy korábban a Ferencváros, az Eger és a Békéscsaba otthonában tapasztaltakkal – kapcsolatban a Magyar Kézilabda Szövetség részére a mai napon eljuttatott levelünkben kértük az illetékeseket, hogy fokozottan hívják fel a csapatok figyelmét a jövőben hasonló megnyilvánulások elkerülésére. A Debrecen a mai napon a weboldalukon közzétett hivatalos közleményben elnézést kért klubunktól a történtekért.

A Győri Audi ETO KC Elnöksége”

Mint ismert, a szerdai találkozó 31-35-ös győri sikerrel ért véget.


Szorossá tették a meccset
Debrecen - Az egész mérkőzés során egyenrangú partnere volt a DVSC Schaeffler a világhírű győri együttesnek. A Felhő Ferenc–Öcsi Tamás játékvezető-páros sípjelére indult a találkozó, a lelátón a kezdéskor több mint 5000 néző foglalt helyet a Főnix lelátóin, köztük a két együttes szurkolóival, aki...

DVSC Schaeffler vs. Győri Audi ETO KC
Debrecen - A női kézilabda NB I. 2018/19-es szezonjának 16. fordulójában a DVSC Schaeffler a Győr együttesét fogadta szerdán 18 órától a Főnix Csarnokban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon! Női kézilabda NB I., 16. forduló DVSC Schaeffler vs. Győri Audi ETO...