DVSC: pontmentés a hajrában

Akt.:
Hiába vezetett, a végén a Lokinak kellett kapaszkodnia a pontért
Hiába vezetett, a végén a Lokinak kellett kapaszkodnia a pontért - © Fotó: Kovács Péter
Debrecen – Bár a Loki korán megszerezte a vezetést Mezőkövesden, de a végén örülnie kellett a döntetlennek is.

Nem véletlenül nyilatkozta lapunknak a kövesdi bajnoki találkozó előtt Herczeg András, a DVSC vezetőedzője azt, hogy az ellenfél jó futballt játszik, és vélhetően mindkét gárda a győzelemre játszik majd szombaton délután, ebből aztán kerekedett is egy fordulatos összecsapás a Zsóry stadionjában. Az, hogy végül pontosztozkodás lett a vége, talán a hajrában kiegyenlítő debreceniek számára örömtelibb, bár nyerhettek volna a vendégek is akár.

Jól érkezett

A hajdúságiaknál a két hórihorgas támadó, Albion Avdijaj és Takács Tamás is a padon ült, helyettük Könyvest és Szécsit küldte ki kezdőként a pályára a piros-fehér szakmai stáb.

Álomszerűen kezdődött cívisvárosi szempontból a meccs, ugyanis az 5. percben Bódi élesen belőtt labdájára Könyves Norbert remek ütemben érkezett és közelről a hálóba továbbította a labdát.

A vezetést követően a DVSC átadta a területet a támadásba lendülő hazaiaknak, akik el is jutottak az ellenfél tizenhatosáig, azonban az egyenlítéshez egy szabadrúgás kellett. A 18. percben Koszta végezhetett el pontrúgást húsz méterre a kaputól, és a másik oldalra helyezkedő, a labdára meg sem mozduló Nagy Sándor mellett, nem túl erősen a jobb sarokba tekert.

A találat után ismét kiegyenlített lett a küzdelem, mindkét gárda próbált gólt szerezni, Bódi Ádám lövései például magukban hordozták az újabbat.

A szünet után ismét a debreceniek kerültek ziccerbe, de Szécsi rossz megoldást választott. Lüktetett a játék, mindkét fél úgy érezte, jó esély kínálkozik a győzelemre. Sajnos, egy védelmi megingást követően újra Nagy hálójában táncolt a labda: Ferenczi fejjel röviden tudott csak menteni, Vajda Molnárhoz passzolt, aki az ötösön ráfordult a kapura, és megszerezte a vezetést a Mezőkövesdnek.

Joggal bosszankodtak a vendégszektorban helyet foglaló szurkolók, mert kicsúszni látszott az egy pont is Tőzsérék kezéből.

Mindent egy lapra feltéve durálta neki magát a Loki, hogy legalább az egyenlítés összejöjjön.

A 86. percben siker koronázta a vendégek igyekezetét a két cserecsatár főszereplésével: Avdijaj fejelt középre, érkezett Takács Tamás és közelről a hálóba vágta a labdát.

Bár előzetesen szerette volna mindhárom pontot elhozni a Debrecen Kövesdről, a döntetlen igazságosnak, és nem lebecsülendőnek tekinthető.

TN


A tények

OTP Bank Liga, 13. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC–DVSC 2–2 (1–1)

Mezőkövesd, 2500 néző, Vezette: Bognár (Tóth II, Buzás)

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Pillár, Szalai, Vadnai – Molnár, Szeles, Mevoungou, Cseri (Hudák 78.) – Koszta (Drazic 85.), Vajda (Silye 92.)

DVSC: Nagy S. – Kusnyír, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Varga K. (Jovanovic 89.), Haris, Tőzsér, Bódi – Szécsi (Takács T. 67.), Könyves (Avdijaj 75.)

Gól: 0–1 Könyves (4.), 1–1 Koszta (18.), 2–1 Molnár (72.). 2–2 Takács T. (86.)

Sárga lap: Tőzsér (45.), Pávkovics (66.), Haris (91.)


Hiába vezetett, a végén a Lokinak kellett kapaszkodnia a pontért
Debrecen - Helyzetek itt is, ott is, összességében megérdemelt döntetlen. Könyves Norbert korai góljával vezetett a DVSC, amely aztán – nem először elkövetve ugyanazt a hibát az idényben – visszaállt tartani az eredményt, ami ismét megbosszulta magát. Előbb Koszta egalizált, majd a második félidő...
Kuttor Attila és Herczeg András
Debrecen, Mezőkövesd - A Mezőkövesd vs. DVSC (2-2) OTP Bank Liga-mérkőzés után a két edző, Kuttor Attila és Herczeg András értékelte a látottakat. Kuttor Attila: Változatos, jó mérkőzést játszottunk. Mindkét csapat győzelemre törekedett. Talán a végén közelebb álltunk a győzelemhez, mert vezettün...
Mezőkövesd vs. DVSC
Debrecen, Mezőkövesd - A labdarúgó OTP Bank Liga 2018/2019-es szezonjának 13. fordulójában a Debreceni VSC csapata a Mezőkövesd Zsóry FC együtteséhez látogatott szombaton 17.00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon! Labdarúgó OTP Bank Liga NB I, 13. forduló ...