DVSC: oda a hazai veretlenség

Lotte Grigel (labdával) lövései is nehezen találtak utat a siófoki kezek erdejében
Lotte Grigel (labdával) lövései is nehezen találtak utat a siófoki kezek erdejében - © Fotó: Matey István
Debrecen – Jó kezdés után egyre többet hibázott a Loki, s a kiváló erőkből álló Siófok megbüntette.

Rangadót rendeztek szerdán a Hódosban, a DVSC Schaeffler a tabellán harmadik Siófok együttesét fogadta. A hazaiak számára nagy volt a tét: egyrészt az otthoni veretlenség megőrzése, másrészt egy esetleges győzelemmel – és a forduló eredményeinek megfelelő alakulása után – a piros-fehér alakulat két pontra megközelítette volna a vendégeket, szinte karnyújtásnyira hozva a dobogót.

Az eredetileg péntekre tervezett bajnoki időpontjának megváltoztatására azért volt szükség, mert a dobogó harmadik helyén álló siófokiak vasárnap idegenben lépnek pályára az EHF-kupában, a Hering-Ikast vendégeként.

Remeklő kapusok

Egy 3–0-s rohammal villámrajtot vett a Loki, de hamar ébredt a Siófok, és a félidő felénél utol is érték a Debrecent (7–7). Köstner Vilmos érezte a bajt, és gyorsan időt kért, de ez sem segített, mert a 18. percben a Balaton-parti együttes átvette a vezetést (8–9). A debreceni kispad szokásához híven a rotációval folyamatosan frissítette a DVSC-t, de most ez is kevésnek bizonyult, a játékrész második felében egyértelműen a vendégek akarata érvényesült.

Fotó: Matey István

A kapusok – Triffa és Dedu – mindkét oldalon hozták magukat, a mezőnyben sajnos inkább a vendégjátékosok villogtak. Ennek eredményeképpen fokozatosan háromgólos fórt épített ki Tor Odvar Moen alakulata, s azt meg is tudta őrizni a félidőre (12–15).

Technikai hibák

A második játékrészben egy újra felpörgött Loki jött ki az öltözőből, Varsányi remeklésével 18–18 is volt már, de ezután a 42. percben ismét négygólos siófoki fórt mutatott az eredményjelző. Előnye birtokában a Siófok nem siettette a támadásokat, míg a debrecenieknél egyre több technikai hiba csúszott be a támadásokba, ha pedig eljutottak is lövőhelyzetig, még mindig ott volt Dedu. Szimbolikus volt az utolsó debreceni akció: labdaszerzés, majd azzal a lendülettel rossz indítás. Ennek nem is lehetett más a vége, mint a hazai veretlenség elvesztése (25–31).

Összességében megérdemelt siófoki győzelem született; a vendégeknek jobb és mélyebb kerete van, s ez szépen, fokozatosan ki is domborodott a mérkőzésen.

MSZ


A tények

DVSC SCHAEFFLER–SIÓFOK KC 25–31 (12–15)

Debrecen, játékvezetők: Nagy, Túróczy.

DVSC: Triffa, Oguntoye (kapusok), Arany, Bordás 1, Borgyos, Bulath 2, Despotovic 4, Grigel 3, Kovács A. 3, Punko, Szabó P. 1, Tóvizi 3, Vantara-Kelemen 4, Varsányi 3, Zamfirescu 1. Edző: Köstner Vilmos.

Siófok: Solberg, Dedu, Aoustin 4, Barkóczi, Böhme 3, Drabik 1, Elghaoui 5, Gonzalez 6, Jezic 2, Khmyrova 2, Kobetic 5 (2), Nze-Minko 3 (1), Perianu, Sárosi, Wald. Edző: Tor Odvar Moen.

Kiállítások: 2, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 2/0, ill. 3/3.


Mesterszemmel

Köstner Vilmos: Gratulálok a Siófoknak, mert jól és okosabban játszott nálunk. Próbáltuk a kezdeti lendületet megőrizni, de aztán megtört a játékunk ritmusa. Mindent gyorsan akartunk befejezni. Mindent elmond az átlövőteljesítményünkről, hogy 23 próbálkozásból mindössze öt gólt lőttünk. Türelmesebben kellett volna játszanunk, hiszen a helyzetek megvoltak, csak elkapkodtuk őket. Ez és a rengeteg eladott labda meghatározta a mérkőzés alakulását.

Tor Odvar Moen: Gratulálok mindkét csapatnak. Nagyon felkészültünk erre a mérkőzésre, hiszen láttuk, hogy az elmúlt időszakban mennyivel erősebb lett a DVSC. Büszke vagyok a csapatomra, mert a magyar bajnokság és a nemzetközi kupa miatt kettős terhelés alatt játszunk. Rosszul kezdtük a mérkőzést, de nem estünk kétségbe, sikerült átvennünk a vezetést és az irányítást, és érzésem szerint megérdemelten győztünk. Nagyon boldogok vagyunk.


Debrecen - A női kézilabda NB I. 2018/19-es szezonjának 14. fordulójában a DVSC Schaeffler a Siófok együttesét fogadta szerdán 18 órától a Hódosban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon! Női kézilabda NB I., 14. forduló DVSC Schaeffler vs. Siófok KC 25 - 31 (...