DVSC: némi levegőhöz jutottak

Akt.:
DVSC: némi levegőhöz jutottak
© Fotó: Matey István
Debrecen – A DVSC egy öngóllal megverte az Újpestet, de még egyáltalán nem nyugodhat meg három körrel a vége előtt.

A vészharang megkongatása nélkül is nyilvánvaló volt, hogy a Loki sorsdöntő meccsre készül az Újpest alakulata ellen szombaton délután, ugyanis a kiesés ellen folytatott harcban csak három begyűjtött ponttal maradhatott igazán állva Leonel Pontes csapata. Az megérne egy külön tanulmányt, miként került ilyen szörnyű helyzetbe a hétszeres bajnokcsapat, de maradjunk annyiban: ha kikapott volna a nem akármilyen sorozat előtt álló Lokomotív, akkor jóval kevesebb esélye maradt volna arra, hogy megőrizze első osztályú tagságát.

A nézők átérezték

Le a kalappal az ultrák előtt, hiszen a meccs előtt meghirdetett akciójuknak köszönhetően – amely tulajdonképpen arról szólt, hogy bajban a szeretett klubjuk, s aki csak teheti, menjen ki a találkozóra – újra futballhangulat uralkodott a Nagyerdei Stadionban, s a nézőszám is sokkal jobban mutatott, mint a korábbi hetekben. Úgy látszik, a fanatikusok átérzik a DVSC sanyarú helyzetét, ők megteszik azt, ami tőlük a legtöbb, bízzunk benne, hogy mindenki így van ezzel Debrecenben!

A találkozó gyászszünettel kezdődött, ugyanis Pontes mester nemrég elveszítette édesapját.
Az első percek tapogatózással teltek, annak ellenére, hogy a Loki számára élet-halál meccsnek számított a kilencven perc, nem ugrottak neki ellenfelüknek Tőzsérék. Negyedórányi játék után Holman szerzett kis híján gólt fejjel, majd Feltscher labdája okozott riadalmat a lila-fehéreknél.

Diarra is veszélyes volt a másik oldalon, Danilovics szépen védett távoli lövése után. A félidő legnagyobb lehetőségét Handzic hagyta ki, előbb közelről a kapust találta el, majd a kipattanót pár méterről csúnyán fölé durrantotta.

A hazaiak érezték, hogy ennél több kell, rá is kapcsoltak a második játékrészben, mégis egy Danilovics által bemutatott bravúrral volt szükség Andric lövése nyomán. Bő 20 perccel a vége előtt Filip begyűjtötte a második sárgáját, ezzel megfogyatkozott, és roppant nehéz szituációba került a DVSC.
A vége előtt nem sokkal jött a csattanó: Osváth beadását Heris a saját hálójába fejelte! Ezúttal tehát a szerencse is a Loki mellé állt, s mivel a riválisok értékes pontokat hullajtottak, némileg fellélegezhetnek a hajdúságiak. Azonban a harc még koránt sincs lefutva, a Debrecen legközelebb a Fradi vendégeként lép pályára.

HBNHAON-ÉLŐ – DVSC vs. Újpest 1-0 (0-0)

A labdarúgó OTP Bank Liga harmincadik fordulójában a DVSC az Újpest csapatát fogadta szombaton 18.00-tól a Nagyerdei Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on!


Pontes: “A mérkőzés rászolgált a győzelemre”

A DVSC vs. Újpest (1-0) NB I-es mérkőzés után a két edző, Leonel Pontes és Nebojsa Vignjevic értékelte a látottakat.

 


Komcsi kedvenc dala zúgott a lelátón – DVSC vs. Újpest fotókon és videókon

Hozzuk vissza a régi tűzet! – szlogennel szólították meg a debreceni ultrák egykori és jelenlegi tagjaikat, valamint minden Loki szurkolót, akinek hiányzik a régi DVSC mérkőzések hangulata. A Hódos Imre Sportcsarnoktól szervezetten vonultak a Nagyerdei Stadionba az Újpest elleni találkozóra.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .

További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek