DVSC: Nagy kár a rövidzárlatért

Akt.:
Ferencváros vs. DVSC
Ferencváros vs. DVSC - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A DVSC egyenrangú partnerként, szervezetten futballozott, de ez nem ért pontot a Ferencváros otthonában.

A legfőbb kérdés az volt az OTP Bank Liga 15. fordulójának rangadója előtt, miként hat majd a szokatlannak ígérkező miliő a debreceni játékosokra a Groupama Arénában, ugyanis a Fradi ultrái három és fél év után ezen a meccsen tértek vissza a lelátóra, ez is közrejátszott abban, hogy közel telt ház, 19 ezer néző előtt játszhattak a csapatok. A felek komoly veretlenségi szériát követően várták a találkozót: a Loki kilenc, a házigazdák pedig hét mérkőzés óta nem találtak legyőzőre a bajnokságban.

Nem ijedtek meg

Hamar kiderült, hogy a debrecenieket nem bénította meg a stadionban tapasztalható pokoli hangulat, ugyanis higgadtan, és a labdát valamivel többet birtokolva futballoztak. Akár szebb is lehetett volna az összecsapás eleje a vendégek szempontjából, de a befejezésekben nem volt elég átütőerő, hiába próbálkozott lövéssel Bódi és Jovanovic is. Ez sajnos az egész meccsen jellemezte a lokistákat, a kapu előtt nem volt egy olyan támadó, aki kellően határozott és gólra törő lett volna.

Fotók: Derencsényi István Fotók: Derencsényi István ©

A félidő második felére feljött a Ferencváros, és többször is eljutottak a zöldek Nagy Sándor kapujáig, azonban a kapuvédő és a védelem együttes erővel elhárította a veszélyesnek induló támadásokat, biztosan állt a lábán a piros mezes gárda.

Gyorsan eldőlt

A második játékrész elején eldőlt a találkozó. Az 58. percben kavarodás után Varga a leshatárról bombázott a hálóba, néhány lépésről. Mire a DVSC összekaphatta volna magát a gól után, egy jobb oldali szögletet követően megduplázta előnyét a házigazda, Priskin lecsúszott ollózása csorgott a kapu bal alsó sarkába.

Érezhetően megfogták a bekapott találatok Herczeg András együttesét, amely ennek ellenére Jovanovic közeli lövéssel hamar szépíthetett volna. A meccs utolsó bő negyedórája ismét a Debrecené volt, többet birtokolták a labdát a cívisvárosiak és mindent megtettek annak érdekében, hogy szorosabbá tegyék az eredményt. Ez Aleksandar Jovanovic közeli lövésével sikerült is nekik, de hiába hajtottak az egyenlítésért a vendégek, az már nem jött össze, így maradt az egygólos Fradi-siker.

Debrecen – A Ferencváros vs. DVSC (2-1) NB I-es mérkőzés után a két edző, Thomas Doll és Herczeg András értékelte a látottakat. Thomas Doll: Boldogok vagyunk, hogy a nagyszerű közönség előtt sikerült 3 pontot szereznünk. Az egész mérkőzésen jól védekeztünk. Az első félidőben egy-két jó helyzetet ...

A DVSC egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet, a játékában benne volt a pontszerzés lehetősége, de a második félidő elején bekövetkezett rövidzárlat megpecsételte a sorsát.

A válogatott mérkőzések miatt szünet következik az NB I-ben, lehet rendezni a sorokat ez alatt az idő alatt, és készülni az újabb rangadóra, ugyanis november 18-án az éllovas Videoton látogat a Nagyerdőre.

HBN


Balhé a szünetben

A mérkőzés szünetében szurkolói összetűzés történt. Ezzel kapcsolatban a BRFK sajtóosztálya arról tájékoztatta az MTI-t, hogy “eddig tisztázatlan okból verekedés tört ki”, és “a verekedés során az elsődleges információk szerint egy ember könnyebben, kettő pedig súlyosan megsérült”. A rövid közlemény kitér rá, hogy “az eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja”.


OTP Bank Liga 15. forduló

Ferencváros – DVSC 2–1 (0-0)

Groupama Aréna, 19125 néző. Vezette: Andó-Szabó (Márkus, Szert)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Botka, Blazic, Pedroso – Gorriaran, Spirovski – Priskin (Batik, 90.), Paintsil (Bőle, 87.), Varga R. – Böde

DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Mészáros N., Ferenczi – Varga K. (Tisza, 86.), Jovanovic, Tőzsér, Bódi – Mengolo (Takács, 63.), Könyves

Gól: 1-0 Varga R. (58.), 2-0 Priskin, (59.), 2-1 Jovanovic (84.)

Sárga lap: Ferenczi (55.), Tőzsér (65.), Lovrencsics (72.), Bódi (73.), Bőle (88.)

Mesterszemmel

Thomas Doll: Boldogok vagyunk, hogy a nagyszerű közönség előtt sikerült három pontot szereznünk. Az egész mérkőzésen jól védekeztünk. Az első félidőben egy-két helyzetet kidolgoztunk, de hiányzott a végleges passz. A szünetben beszéltük, hogy bátrabban játszunk, konkrétabbak legyünk a kapu előtt. Minden játékos szenvedéllyel játszott ma, és a nagyszerű hangulat vitte is a csapatot egy darabig. Kemény munka volt, nem feledve, hogy a DVSC 9 mérkőzés óta veretlen. Kemény, jó csapat jött hozzánk.
Herczeg András: Gratulálok a Ferencvárosnak. Egy rövidzárlat a vereségünket okozta. Az első félidőben határozatlanok voltunk a kapu előtt, nehezen mentünk át védekezésből támadásba, mezőnyfölényben játszott a hazai csapat. A második félidőben 2 perc rövidzárlat következett be nálunk, ez megpecsételte a sorsunkat. A győzelemre hajtottunk, illetve később az egyenlítésre. Varga Kevin sérülése, illetve lecserélése megtörte a lendületünket a szépítő gólunk után. Gratulálok a csapatomnak, szépen játszottak. Ha valaki két hónappal ezelőtt azt mondja, hogy rangadót játszhatunk a Ferencvárossal, nem nagyon hittem volna neki.


Debrecen - A labdarúgó OTP Bank Liga 2017/2018-as szezonjának 15. fordulójában a Debreceni VSC csapata a Ferencváros együtteséhez látogatott szombaton 15.30-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on! Labdarúgó OTP Bank Liga NB I, 15. forduló Ferencvárosi...