DVSC: megvan az őszi dobogó!

DVSC vs. Honvéd
DVSC vs. Honvéd - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A győztes DVSC előnye hat pontra nőtt a Budapest Honvéddal szemben a tabellán.

A szombat délutáni rangadó tétje az volt, ki végez a dobogó harmadik fokán: amennyiben a debreceniek nyerni tudnak a Nagyerdei Stadionban, biztosan bronzérmes pozícióban telelnek. Ehhez az üldöző, negyedik helyen álló Budapest Honvéddal kellett megküzdenie Herczeg András fiainak.

Parádés gól

A vendégek érezhetően kivárásra rendezkedtek be, inkább a kontráikban bíztak, mintsem neki rontottak volna a Debrecennek. A házigazdák viszont kezdeményeztek, a meccs elején Könyves közeli, veszélyes lövését kellett Grófnak szép védéssel hatástalanítania.

A 26. percig váratott magára a DVSC találata. Ekkor Takács Tamás iramodott meg a jobb szélen, befelé csinált egy lövőcselt, amivel elfektette védőjét, majd ballal a jobb alsóba tekert. Remek megoldás volt!

A gól után följebb tolta állásait a Honvéd, és egy Lanzafame-szabadrúgás, majd egy Gazdag-lövés okozott riadalmat a hazai védők körében, azonban végül elhárult a veszély. A félidő végén Kinyik fejesét védte bravúrral a kispesti kapus, ezért a szünetig nem változott az állás. Az első negyvenöt perc a cívisvárosiaké volt, megérdemelt előnnyel vonulhattak pihenőre.

A második etap eleje ismét Takácsról szólt. Előbb alig lőtt mellé a csatár, majd tizenegyesgyanús szituációban állították meg: Lovric kezére pattant a labda, s csak aztán a támadóéra, azonban Kassai kifelé ítélt szabadrúgást.

Ezt követően nyomott a Budapest Honvéd, de a hazaiak védelme biztosan állt a lábán.

A félidő közepén Kinyik ismét fejelhetett, azonban fölé szállt a labdája. A találkozó végén Danilo ajtó-ablak helyzetben mellé lőtt, ami azt jelentette, hogy a Loki megszerezte a három pontot és az őszi harmadik helyet.

A szezon utolsó fordulójában a Diósgyőrrel játszik a DVSC, a meccset Mezőkövesden rendezik szombaton.

HBN


A tények

OTP Bank Liga, 18. forduló

DVSC – Budapest Honvéd 1–0 (1-0)

Nagyerdei Stadion, 2521 néző. Vezette: Kassai (Márkus, Kepe)

DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Mészáros N., Ferenczi – Bódi (Filip, 80.), Jovanovic, Tőzsér, Varga K. (Sós, 71.) – Könyves, Takács (Mengolo, 82.)

Honvéd: Gróf – Lovric, Kamber, Deák (Danilo, 68.), Holender – Baráth, Banó-Szabó, Pölöskei (Lukács, 46.), Gazdag – Eppel, Lanzafame

Gól: 1-0 Takács (26.)

Sárga lap: Deák (62.), Baráth (81.), Tőzsér (84.), Nagy S. (88.)


Mesterszemmel

Herczeg András: Nehéz mérkőzés volt, nagy taktikai csatával, kétszer váltottunk felállási formát. Az első félidőben mi domináltunk, több helyzetünk is volt. A második félidőben inkább a Honvéd akarata érvényesült. Nagy tétje volt a mérkőzésnek, óriási küzdelem volt, ki-ki meccset játszottunk.

Erik van der Meer: Az első félidőben egy nagyon erős csapattal próbáltuk felvenni a harcot. Igyekeztünk kihúzni a Debrecen kontráinak méregfogát, s amikor az ellenfél megszerezte a vezetést, kockáztattunk a csapatjáték átszervezésével. A második félidőben mi domináltunk, de gólt nem tudtunk szerezni. Hamar túl kell tennünk magunkat ezen a mérkőzésen. Egy meccs van hátra, télen erősíteni kell a csapatot.


Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A DVSC vs. Honvéd (1-0) NB I-es mérkőzés után a két edző, Herczeg András és Erik van der Meer értékelte a látottakat. Erik van der Meer: Az első félidőben egy nagyon erős csapattal próbáltuk felvenni a harcot. Igyekeztünk kihúzni a Debrecen kontráinak méregfogát. Az ellenfél megszerezt...

Fotó: Derencsényi István
Debrecen - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 18. fordulójában a Debreceni VSC csapata a Budapest Honvéd együttesét fogadta szombaton 15.30-tól a Nagyerdei Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on! Labdarúgó OTP Bank Liga NB I, 18. forduló Debreceni...