DVSC: Lehet még pontokat gyűjteni

Akt.:
Az április 15-i DVSC-MTK bajnoki labdarúgó mérkőzésen.
Az április 15-i DVSC-MTK bajnoki labdarúgó mérkőzésen. - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Könyves Norbert szerint a Haladás-meccs után is van bőven keresnivalójuk a bajnokságban.

A múlt heti, MTK Budapest elleni, gól nélkül véget ért bajnoki mérkőzés után szombaton 18 órától ismét a Nagyerdei Stadionban lép pályára a DVSC alakulata. A kiesés elől menekülő hazaiaknak égetően szükségük van a három pontra, hiszen a legutóbbi körben csak egyetlen egységet tudtak elcsípni hazai pályán a közvetlen riválisuktól.

Csalódottak voltak

– Csalódottak voltunk az MTK elleni meccs lefújása után, hiszen jobbak voltunk a kék-fehéreknél, mégsem sikerült nyernünk – nyilatkozta a Naplónak a Loki támadója, Könyves Norbert, aki korábban a fővárosiaknál is futballozott. – Mindkét félidőben több lehetőségünk volt, de ahogyan mostanában az lenni szokott, nem tudtunk gólra váltani egyetlen helyzetet sem – mondta a labdarúgó, akinek felvetettük, hogy nagyon úgy tűnt, mintha a vendégek csak egyetlen pontért érkeztek volna.

fb2
A múlt héten gól nélkül ért véget a találkozó. Fotó: Derencsényi István

– Az volt az elképzelésünk, hogy nálunk legyen a labda, ugyanis akkor az MTK-t védekezésre kényszerítjük, amihez úgy véltük, kevésbé értenek. Az ő játékuk inkább a labdatartásra, és a játszó focira alapul, de sajnos ezúttal megúszták kapott gól nélkül így is – vélekedett Könyves.

Mindegy, ki jön

Nincs idő keseregni, hiszen a hétvégén már a bajnokságban a Ferencvárost is megelőző, egy héttel korábban a DVTK-t 2-0-ra legyőző Szombathelyi Haladás lesz a vendégük a piros-fehéreknek. És ez még a nyerhetőbb meccsek közé tartozik, ha a gárda hátralévő programját nézzük. A Debrecen ugyanis a Hali után többek között találkozik a Videotonnal, a Fradival és az éllovas Honvéddal is. – Az a helyzet, hogy most már mindegy, kivel játszunk, nyernünk kell. Igaz ez a Haladás elleni találkozóra is, amelyet a többség nyerhetőnek vél, de mindegy, ki jön szembe, meg kell szereznünk a három pontot. Az az igazság, hogy nem szoktunk előre tekinteni túlságosan, csak az következő feladatra koncentrálunk, másképpen nem is nagyon lehet sikeres egy csapat. De ha már itt tartunk, egyébként sem mondhatjuk, hogy a Fradi vagy a Vidi nem „fogható” mostanában, egyáltalán nem szállunk ellenük esélytelenül harcba. Bízom benne, hogy a további fordulókban minél hamarabb megszerezzük a szükséges pontokat a bentmaradáshoz – zárta mondandóját Könyves Norbert.

A szombat esti DVSC-Szombathelyi Haladás OTP Bank Liga-mérkőzést a Hajdú Online élőben közvetíti.

HBN-TN


DVSC: gól nélkül nehéz nyerni…

A Loki döntetlent ért el hazai pályán az MTK elleni „kiesési rangadón”.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek