DVSC: legalább a búcsú szép lett

Nem sikerült a döntőbe jutás
Nem sikerült a döntőbe jutás - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Puskás Akadémia 4–2-es összesítéssel jutott be az MK-döntőbe.

Szinte reménytelen helyzetből várta a Magyar Kupa-elődöntő visszavágóját a DVSC együttese kedden a Puskás Akadémia ellen, hiszen a házigazdák az első meccset nagyon elrontották, két héttel korábban négy gólt kaptak Felcsúton úgy, hogy egyet sem szereztek.

Ennek is köszönhetően nem araszoltak tömegek a kezdősípszót megelőzően a Nagyerdei Stadionba, és ezen a helyzeten az sem segített, hogy a találkozót hétköznap este nyolckor rendezték.

A hazai csapatban kezdőként kapott helyet Kusnyír Erik, aki a múlt hétvégén debütált az élvonalban, hiányzott viszont a gólerős Tabakovic, aki kisebb sérüléssel bajlódik.

Gól a szünet előtt

Mindjárt az ötödik percben kavarodás támadt a vendégek kapuja előtt, de sem Szatmári, sem a lesen álló Jovanovic nem talált/találhatott be. A kezdeti Loki-rohamok után a PAFC kijött a szorításból, és kiegyenlítetté vált a játék.

mk2Fotó: Derencsényi István

Komolyabb helyzetek nem is akadtak a félidő végéig, alább hagyott a debreceni lendület, és kocogóssá vált a mérkőzés. A szünet előtt nem sokkal azonban Tisza megszerezte a vezetést, egy levágó labdát helyezett közelről a hálóba, pislákolni kezdett ezzel némi remény. Támadásban maradt a DVSC, és fordulás után nem sokkal Jovanovic beadását Takács közelről a kapuba bólintotta, a közönség tombolt!

A kétgólos előnye birtokában ment előre kíméletlenül a Debrecen, sorra rúgta a szögleteket, de a Puskás mindig megúszta valahogyan.

A második negyvenöt perc közepére megnyugodott ismét a meccs, a vendégek szervezettebbé váltak, így a tempó is visszaesett.

Mindent megpróbált a Loki, de a hátralévő percek egyre jobban fogytak.

A meccs végére az eredmény maradt, a PAFC 4–2-vel jutott a döntőbe.

TN


A tények

Magyar Kupa elődöntő, visszavágó

DVSC – Puskás Akadémia 2–0 (1-0)

Nagyerdei Stadion, 855 néző. Vezette: Iványi (Medovarszki, Csatári)

DVSC: Kosicky – Filip (Bereczki, 82.), Mészáros N., Szatmári, Barna – Jovanovic, Kusnyír (Sós, 64.), Tőzsér, Varga K. – Tisza (Mengolo, 71.), Takács

Puskás Akadémia: Hegedüs – Poór, Hegedűs, Spandler – Osváth, Márkvárt, Madarász (Perosevic, 46.), Balogh B., Trajkovski – Henty (Diallo, 82.), Radó (Szakály, 58.)

Gól: 1-0 Tisza (38.), 2-0 Takács (51.)

Sárga lap: Henty (31.), Szatmári (71.), Tőzsér (89.)


Mesterszemmel

Herczeg András: Az első mérkőzésen rontottuk el a párharcot. Két góllal nyertünk, de ez most kevés volt a bravúrhoz.

Pintér Attila: Amiért jöttünk, elértük. Boldog vagyok, hogy ott vagyunk a döntőben.


Herczeg András
Debrecen – A DVSC vs. Puskás Akadémia (2-0) Magyar Kupa-mérkőzés után a két edző, Herczeg András és Pintér Attila értékelte a látottakat. Pintér Attila: Maximálisan elégedett vagyok a játékosokkal, hiszen mindent elkövettek, hogy ez a klub a kupadöntőben tudjon szerepelni. Az egyesületnek is kösz...

Magyar Kupa: DVSC vs. Puskás Akadémia
Debrecen - A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján a Debreceni VSC csapata a Puskás Akadémia együttesét fogadta kedden 20.00-tól. Az első mérkőzés 4-0-s felcsúti sikert hozott Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on! Labdarúgó Magyar Kupa, elődöntő, máso...